Kolla även in

Kolla även in

8 spel att hålla utkik efter den närmaste tiden.

Av PC Gamer-redaktionen

Past Cure

Releasedatum Fjärde kvartalet

Utvecklare Phantom 8 Studio

Utgivare Phantom 8 Studio

Webb phantom8.studio

”Vi gjorde det fast alla sa att vi var galna.” Teamet självt beskriver Past Cure som “oberoende trippel-A” som injicerats med lika stora delar action, smygande, thriller och skräck. I huvudrollen ser vi exsoldaten Ian som är ute efter hämnd på de människor som under flera års tid utsatte honom för vansinniga experiment på en mystisk plats. De stal hans liv men gav honom också telekinesiska krafter och förmågan att manipulera tankar. Ian plågas dock av mardrömmar – av allt att döma även i vaket tillstånd då han jagas av varelser som inte verkar vara av denna värld. Den tyska studion påstår att man har knäckt koden och att detta kommer kännas och te sig som AAA-kvalitet, fast det är skapat av ett team på tio ynka personer. Vi växlar mellan Ians drömvärld och den verkliga, mellan gastkramande skräck och intensiv action. Det ska vara som Inception parat med John Wick och Fight Club. Går allt som det ska tar vi oss an den förmodat rafflande thrillern innan 2017 blir 2018.

Läs också: De bästa grafikkorten

Unto the End

Release 2018

Utvecklare 2 Ton Studios

Utgivare Digital Uppercut

Webb 2tonstudios.com/unto

En vintrigt vacker 2d-resa om en mans förlust av hans älskade familj och vedergällningen på de som gjorde hans liv till ett helvete. Unto the End är himmelskt vackert med röda solnedgångar och en karg natur fylld med folk och fä. Dessa bjuder upp till filmiskt dansanta strider som kräver flinka fingrar.

The Artful Escape

Releasedatum Ej fastställt

Utvecklare Beethoven & Dinosaur

Utgivare Annapurna Interactive

Webb theartfulescape.com

Kickstartern snedtände men den psykedeliska rockoperan i 2,5d glömdes inte bort och under E3 i juni återuppstod The Artful Escape. Det ska vi vara glada för då äventyret rockar både bildligt och (förstås) ljudligt. Francis Vendetti är nevö till en legendarisk musiker som just gått ur tiden och ger sig ut på en multidimensionell resa för att skapa en scenpersona. Eller som debutantutvecklaren Beethoven & Dinosaur själv beskrivet det: ”Upptäck vem du inte är.” Vad som börjar med båda fötterna på jorden tar Francis snart till ett landskap som glittrar under en discokula till måne, han studsar fram pyrotekniskt fyrverkeri och besöker sagoplatser, alla ljussatta på ett magiskt vis. Spelet ser annorlunda (och bättre) ut än under den misslyckade Kickstartern men kärnan tycks intakt: Det här är ett plattformsspektakel där fokus inte ligger på plattformar utan på spektaklet.

Läs också: Her Story-skaparen pratar om sitt nya spel

Starsector

Release Ej fastställt

Utvecklare Fractal Softworks

Utgivare Fractal Softworks

Webb fractalsoftworks.com

Det känns som om Starsector (tidigare Starfarer) varit under utveckling (och spelbart i alfa) sedan Big Bang. Riktigt så lång tid rör det sig inte om. Än finns dock inget ”riktigt” releasedatum i sikte men vi väntar gärna på det öppensinnade sci-fi-äventyret om handel, strider och dödscoola rymdskepp.

Battle Splash

Release Ej fastställt

Utvecklare Dranya Studio

Utgivare Dranya Studio

Webb dranyastudio.itch.io/battle-splash

Du vet känslan. Ibland tröttnar man på eldvapen och att se blodet flyta. Battle Splash handlar också om vapen men i en blötare form. Alltså: vattenkrig! Här flyter vare sig blod eller hjärnsubstans utan bara vanligt H2O. Spelet är just nu i alfa och upp till 32 stycken kan redan gå loss i olika spellägen.

BAFL: Brakes are for Losers

Release 2017

Utvecklare Oudidon

Utgivare Playdius, Plug In Digital

Webb bafl-game.com

Om du är antik nog att minnas Super Sprint, Super Off Road och Indy Heat är chansen stor att du kommer älska old school-racingen i BAFL (en förkortning av Brakes are for Losers). Upp till åtta gör upp på banor som handlar mer om att kapa vänskapsband än hundradelar. Ser kaotiskt kul ut.

Coma

Release 2018

Utvecklare Jason Oda

Utgivare Jason Oda

Webb jasonoda.com/v11

Under tre års tid har Jason Oda arbetat på Coma, som bokstavligen handlar om koma. Du kämpar för ditt liv djupt inne i ditt undermedvetna, som är en drömsk värld där dina starkaste vapen är dina käraste minnen och människorna du älskar. Det låter flummigt, men är också oväntat konventionellt.

A Plague Tale: Innocence

Release Ej fastställt

Utvecklare Asobo Studio

Utgivare Focus Home Interactive

Webb aplaguetale.com

Den som grävde under E3 hittade bortom Wolfenstein II, Anthem och de stora scenerna A Plague Tale: Innocence, ett spel som tar oss till pestens tid år 1349. Amicia och hennes yngre bror Hugo jagas av såväl inkvisitionen som smittbärande råttor genom ett döende Frankrike.

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts