“Hatsymbol” dyker upp i Destiny 2

“Hatsymbol” dyker upp i Destiny 2

Knappt har internet hunnit återhämta sig från den senaste kontroversen med Pewdiepie (vår Facebook-sida bubblar fortfarande för fullt) innan nästa ras- och spelrelaterade fadäs visar sitt fula tryne. Det har visat att sig att Bungies onlineskjutare Destiny 2 (som släpptes på konsol förra veckan) innehåller en symbol som bär misstänkta likheter med “Kek”-logon som bland annat används av vit makt-anhängare i olika sammanhang.

Sedan det här upptäcktes har Bungie agerat kvickt, och det skulle inte förvåna oss om loggan redan tagits bort från spelet. Via Twitter har man bett om ursäkt och försäkrat oss om att symbolens likhet med Kek-loggan “inte är avsiktlig” och att detta “inte representerar Bungies värderingar”. Du kan se Bungies tweet här nedan, och en jämförelse mellan Destiny-symbolen och “Kek”-logon här ovan. Ursprunget till kek är inte rasistiskt och uttrycket associeras egentligen med trollande och skämtande på nätet och Pepe the frog-memes. Tyvärr har symbolen också anammats av alt-rightrörelsen, vilket alltså fått Bungie att reagera.

Bungie on Twitter

2/2 Our deepest apologies. This does NOT represent our values, and we are working quickly to correct this. We renounce hate in all forms.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts