Det vekar som att Okami äntligen är på väg till pc

Det vekar som att Okami äntligen är på väg till pc

Capcom-spelet Ōkami är ett av de där spelen jag aldrig spelet men som jag alltid känt på mig att jag kommer att älska. Det släpptes ursprungligen våren 2006 i Japan (februari 2007 i Europa) till Playstation 2, och har sedan dess portats till Wii och Playstation 3. Jag äger faktiskt Wii-versionen men har aldrig öppnat förpackningen. Av någon anledning känns det inte särskilt lockande att vifta med en Wiimote framför en fet-tv år 2017…

Nu verkar det ändå som att Ōkami är på väg till pc till slut (och Playstation 4 och Xbox One). Titeln Ōkami HD har nämligen dykt upp hos Korean Game Rating Board (översatt av Gematsu). Ōkami är ett Zelda-doftande actionäventyr renderat i en sumi-e-aktig grafisk stil, och lär därför ha stått emot tidens tand ganska galant (antar jag i alla fall). Man spelar som shintogudinnan Amaterasu (tydligen är Japan inte riktigt lika måna om religiösa figurer som Malaysia) och ränner runt i vargform och löser pussel med hjälp av en gigantisk pensel.

Vi återkommer till ärendet om vi får en officiell bekräftelse, men det är sannolikt bara en tidsfråga.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts