Bakom kulisserna hos Outcast: Second Contact

Bakom kulisserna hos Outcast: Second Contact

Förra våren avslöjades Outcast: Second Contact, en remake av ultraklassikern från 1999 som bland annat förärades med hela 96 procent i vår recension (av ingen mindre än Jocke Bennet, dessutom) när det begav sig. Sedan dess har vi fått både skärmdumpar och trailers (inklusive en som jämför den gamla grafiken med den nya) och vi har även inlett en liten rundtur kring planeten Adelpha, med avstamp i det snötäckta Ranzaar och ytterligare stopp i det grönskande Shamzaar och det träskliknande Okasankaar.

Sedan dess har utvecklarna Appeal och utgivarna Bigben Games släppt ytterligare två filmer om det livfulla stadslandskapet Talanzaar och det steniga Motazaar, och du kan se dem här nedan tillsammans med en purfärsk utvecklardagbok. Det rör sig om den första delen av en helt ny videoserie, och den här gången pratar Appeal om sina ursprungliga inspirationskällor för originalspelet, såsom Stargate, Indiana Jones och en allmänt filmisk stil.

Här är den nya utvecklardagboken tillsammans med snuttarna om Talanzaar och Motazaar.

Outcast – Second Contact – Dev Diary 1 – Creative Vision

We sat down to talk with Art Director Franck Sauer and Game Director Yves Grolet about the creative vision behind Outcast – Second Contact in this exclusive Interview! Subtitles are available in English, French and German.

Outcast – Second Contact – Adelpha Series Ep 4 – Talanzaar

Welcome to the glorious city of Talanzaar! Considered as the cultural and creative heart of Adelpha, it’s here where the main part of this planet’s population lives and therefore, where the oppressive military presence is the strongest…

Outcast – Second Contact – Adelpha Series Ep 5 – Motazaar

In this episode we dive into the harsh and relentless environments of Motazaar.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts