Speljournalisten Nick Robinson får sluta på Polygon

Speljournalisten Nick Robinson får sluta på Polygon

Ibland leder en enkel tweet till oanade konsekvenser. I alla fall om man redan innan skickat ut mängder med opassande direktmeddelanden till både kvinnliga kollegor och läsare. Den kände speljournalisten och videomakaren Nick Robinson fick erfara detta efter en grinig tweet där han gjorde sig lustig över Overcooked-utvecklarna. En till synes oskyldig tweet dök upp till svar:

Bloody Honey on Twitter

Maybe Nick would have time to help the Overcooked devs out if he wasn’t in every woman in games’ DMs all the time

Men efter Bloody Honeys anklagande trädde fler och fler kvinnor fram för att bekräfta. Det går att följa förloppet i den här tråden på Neogaf. Chris Grant på Polygon gick snabbt ut och sade att de undersöker saken, och nu har Robinson alltså fått lämna sajten. Nick själv har publicerat en ursäkt som ni kan läsa nedan. Där förklarar han att han borde vetat bättre och att han omedvetet använt sin maktposition för att “flirta” med kvinnor, utan att reflektera över om inviterna var välkomna.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts