Quake Champions har släppts som early access på Steam

Quake Champions har släppts som early access på Steam

Det här med att betala för tidig åtkomst till spel som kommer bli free-to-play i framtiden är en trend jag inte riktigt gillar. När Fortnite släpptes som early access tidigare i sommar åtföljdes det av prislappar mellan 40 och 150 euro, och jag förstår inte riktigt vilka människor som skulle gå med på det här. Varför inte bara vänta tills spelet är gratis (och klart) och se om man gillar det innan man börjar betala för sig?

Quake Champions följer samma affärsmodell, fast till en inte lika irriterande grad. Det är ute som early access på Steam nu och kostar 30 euro. Det finns med andra ord ännu ingen möjlighet att spela det gratis. Om man betalar dessa 30 euro kommer man dock få tillgång till samtliga av spelets spelbara karaktärer, och motsvarande paket kommer gå loss för 40 euro när Quake Champions väl är “klart”.

Spelet har också fått en ny matig uppdatering i samband med early access-intåget. Marinsoldaten från Doom ansluter laguppställningen (han kan dubbelhoppa och slå ihjäl folk med sin bara nävar via den aktiva förmågan Berserk) och vi har fått två nya kartor (och fyra träningskartor) tillsammans med en rad andra nyheter och buggfixar som du kan läsa mer om i de officiella patchnoteringarna.

Här är en trailer för early access-lanseringen av Quake Champions.

Early Access Now Available – Quake Champions

Quake Champions has exited its Closed Beta phase and officially entered into Early Access on Steam and the Bethesda.net launcher. With the kickoff of Early Access, the game has received a whole host of content, including new maps, features and a special new Champion: the mighty DOOM Slayer from the DOOM series!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts