Hellblade: Senua’s Sacrifice raderar din sparfil om du dör för ofta

Hellblade: Senua’s Sacrifice raderar din sparfil om du dör för ofta

Efter en evighetslång utvecklingstid är Ninja Theorys nya psykologiska actionspel Hellblade: Senua’s Sacrifice äntligen klart. Det kostar 30 euro på Steam och kan hittills skryta med ett “väldigt positivt” användaromdöme baserat på 539 recensioner. Samtidigt snittar spelet 9.2 av 10 hos användarna på Metacritic (pc-versionen har inte recenserats av tillräckligt många kritiker för att erhålla ett snittbetyg ännu).

Borta hos våra engelskspråkiga kollegor kan vi läsa att Hellblade: Senua’s Sacrifice bjuder på ett potentiellt kontroversiellt designbeslut. Om man dör i spelet blir infektionen i huvudrollen Senuas arm värre och värre, och om den når upp ända till hennes huvud är spelet över. På riktigt. Som i att sparfilen raderas och man måste börja om från början, vilket onekligen skänker spelet en unik nerv (kan vi anta).

Äventyret är dock bara 8-9 timmar långt och verkar inte vara överdrivet svårt, så det blir förmodligen inte något mer än ett överhängande men avlägset hot för de flesta spelare. Ändå ett vågat och intressant designbeslut som en del spelare lär kritisera hårt. Här är också en lanseringstrailer för Hellblade: Senua’s Sacrifice, och under den följer en tweet av Mark Brown som visar hur spelet förklarar permadeath-mekaniken.

Hellblade: Senua’s Sacrifice – Launch Trailer

Hellblade: Senua’s Sacrifice is available on August 8 for PlayStation 4 and PC. Subscribe to GameSpot!

Mark Brown on Twitter

Here’s how Hellblade’s Permadeath mechanic is explained in the game itself

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts