Fem lovande Steam-spel du förmodligen missade förra veckan

Fem lovande Steam-spel du förmodligen missade förra veckan

Det är omöjligt för en person att hålla reda på alla nya Steam-spel. Därför gör vi det åt dig istället.

Av PC Gamer-redaktionen

En genomsnittlig dag släpps över 10 nya spel på Steam. Och även om vi tycker att det här är en bra sak så kan det förstås vara svårt att hålla koll på allihop. Potentiellt intressanta små guldkorn riskerar att försvinna i störtfloden av nya spel, om du inte närstuderar varenda ny titel som lanseras på Steam. Så det är exakt vad vi gjort.

Med hjälp av sajten whatsonsteam.com har vi gått igenom alla spel som släppts på Steam förra veckan för att hitta de oslipade diamanterna. Den här listan – som uppdateras varje vecka – kommer alltså inte innehålla något nytt Grand Theft Auto eller Fallout, utan istället fokusera på spelen som är betydligt lättare att missa.

Det här är spelen som ser mest lovande ut, redan har positiva användarrecensioner, och som kan vara värda en närmare titt.

Läs också: Steams användargränssnitt kommer få en stor uppdatering


Citadel: Forged With Fire

Citadel: Forged with Fire – Launch Trailer

Citadel: Forged with Fire is available now on Steam Early Access! Download at: http://store.steampowered.com/app/487120/Citadel_Forged_with_Fire/ This massive online sandbox RPG features elements of magic, spellcasting, building, exploring and crafting. Tame mighty beasts, forge alliances, explore uncharted territories or fight for dominance in Citadel: Forged with Fire!

Steam-sida
Release: 26 juli
Utvecklare: Blue Isle Studios
Utgivare: Blue Isle Studios
Pris: 18.39 euro

Detta sandlåde-onlinerollspel som släpptes på Early Access härom veckan har redan uppnått en ”mostly positive”-rating. Av bildmaterialet att döma är det ett visuellt imponerande fantasy-äventyr förlagt till en ”36 kvadrat kilometer stor landmassa av vidsträckta slätter, täta skogar, klippiga berg, ruttna träsk och frusen tundra”. Citadel: Forged With Fire tycks vara mycket mer fritt i sin form än de flesta fantasy-rollspel – utvecklarna Blue Isle Studios (ansvariga för Slender: The Arrival och Valley) verkar ha hämtat sin inspiration från överlevnadsspel snarare än andra RPG:n. I vilket fall som helst kommer vi ge det en chans av den enkla anledningen att man kan flyga i det.

The Low Road

The Low Road – Official Trailer

Steam: http://store.steampowered.com/app/603700/ Lie, blackmail and steal your way down The Low Road. Noomi Kovacs must find her way as a field agent in this dark spy comedy set in the 1970s. http://thelowroad.com

Steam-sida
Release: 27 juli
Utvecklare: XGen Studios
Utgivare: XGen Studios
Pris: 19.99 euro

Detta är ett pekaklicka-äventyr med en charmig 70-talsestetik, vilket är logiskt eftersom det utspelar sig i bilindustrin under denna period. Hur mycket du får ut av The Low Road beror förstås på hur mycket du gillar genren i sig, men vi tenderar att bli alldeles till oss så fort industrispionage kommer in i bilden, och här verkar dylika skumraskaffärer vara helt legio. Enligt XGen (Super MotherloadStick RPG 2) kommer man stöta på ”intrikata pussel, moraliska dilemman och en skruvad uppsättning minnesvärda karaktärer”.

Solstice Chronicles: MIA

Solstice Chronicles: MIA – Launch trailer

http://store.steampowered.com/app/528160/Solstice_Chronicles_MIA/ Battle for survival against waves of Martian mutants in this tactical twist on twin-stick shooters. Using the skills of your drone companion, make fight-or-flight decisions that drastically alter the threats you face. Will your choices lead you to freedom… or your doom?

Steam-sida
Release: 27 juli
Utvecklare: Ironward
Utgivare: Nkidu
Pris: 19.99 euro

Det här är en taktisk shooter i fågelperspektiv, förlagd till en ödelagd science fiction-värld. Målet är att skjuta ihjäl vidriga utomjordingar – på ett taktiskt sätt, förmodar vi. Perspektivet kan föra tankarna till något som Nex Machina, men Solstice Chronicles: MIA verkar vara mindre fokuserat på snabba reflexer. Ironward skriver att de ville testa en annan approach till twinstick-skjutandet, vilket bland annat fått dem att inkludera en drönare som håller dig sällskap i spelet. Med hjälp av denna drönare kan du ”väga riskerna och belöningarna som präglar de beslut som drastiskt förändrar vilket motstånd du möter”.

Immortal Planet

Immortal Planet – Release Trailer

Immortal Planet is an action RPG with challenging combat that rewards patience and punishes recklessness. Steam: http://store.steampowered.com/app/631980 Website: https://www.immortalplanetgame.com/ Twitter: https://twitter.com/teedoubleuGAMES

Steam-sida
Release: 28 juli
Utvecklare: TeedoubleuGAMES
Utgivare: TeedoubleuGAMES
Pris: 13.49 euro

Utvecklarna bakom Immortal Planet drar sig inte för att jämföra sitt spel med Dark Souls, även om du lär kunna identifiera ett gäng ganska dramatiska skillnader i klippet ovan. Till att börja med är det ett isometriskt spel, och det är förlagt till en science fiction-värld. Det ärver dock de utmanande aspekterna av From Softwares serie, såväl som systemet där all ”erfarenhet” går förlorad när man dör. Du behöver med andra ord ett extremt mått tålamod för att kunna njuta av Immortal Planet, men om det lyckas återskapa Dark Souls-spelens mjukt flödande strider i ett isometriskt format kan det vara en vinnare.

Sky Knights

Sky Knights Announcement Trailer

” Sky Knights is a 4 vs 4 top-down online action game for PC, in which you take on the role as a modern fighter pilot. You fly with and fight against other players online in a struggle to win each battle.

Steam-sida
Release: 27 juli
Utvecklare: Hampus Bankler
Utgivare: Hampus Bankler
Pris: 7.99 euro

Sky Knights är ett 4v4-spel med luftstrider, utvecklat av ”en före detta stridsflygplansmekaniker och professionell spelutvecklare”. Som med de flesta online-multiplayerspel med låg profil är det svårt att sia om hur långlivat Sky Knights kommer kunna bli, men det ser helt klart kul ut. Det finns sex olika stridsflyg, alla med sina egna uppgraderingssystem, och striderna kretsar kring objectives, så du kommer inte bara segla runt i skyn och panga på folk bara för sakens skull. Vi gillar den avskalade, minimalistiska estetiken, och spelet ser ut att kunna vara något trivsamt att hoppa in i om du har några vänner som också gillar att skjuta ner smäckra militärplan.

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts