Fear Effect kommer tillbaka i 2018

Fear Effect kommer tillbaka i 2018

Vi kan visst inte få nog av remakes den här helgen verkar det som. Igår rapporterade vi om Secret of Mana och idag lärde jag mig att den 17 år gamla (hjälp) PlayStation-klassikern Fear Effect kommer att återse dagens ljus nästa år. Det är utvecklarna Sushee som tillsammans med Square Enix står bakom remaken Fear Effect Reinvented.

Kolla in teaser-trailern (och jämför den med hur originalet såg ut när det begav sig):

Fear Effect Reinvented – Teaser

We are very happy to announce Fear Effect REINVENTED! A true-to-the- original remake of #FearEffect 1 with improved graphics and controls. Coming in 2018 for PC, Nintendo Switch, PS4 and Xbox One.

Thibaut Romaggi från Sushee pratade med Gamesindustry.biz om Reinvented och hur de kommer anpassa originalet till modern tid.

– Vi kommer inte att göra en simpel remake. Vi vill ligga så nära original som vi kan men viktiga delar av spelet kommer att uppdateras. Grafiken kan du se i trailern, vi försökte hitta en stil som var modern men samtidigt respekterade den artistiska riktningen från originalet.

Romaggi förklarar att de framför allt kommer att se över kontrollerna som åldrats illa sedan 2000 då tank-kontroller fortfarande var den nya heta för att styra karaktärer i en 3d-värld. Han är dock mån om att fans av serien ska ha chansen att spela med originalets klumpiga kontrollsystem om de vill. Aww, vad snällt.

Det här är för övrigt ett av två Fear Effect-spel som Sushee arbetar med för tillfället. De har sedan tidigare jobbat med spin-offen Fear Effect Sedna som blev en hit på Kickstarter förra året. Det släpps någon gång i år medan Reinvented beräknas dyka upp 2018.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts