En remake av Secret of Mana! I 3D! På Steam!

En remake av Secret of Mana! I 3D! På Steam!

Secret of Mana är ett av de där spelen som folk i min generation talar om med vördnad. Det var ett av flera klassiker som släpptes under vad som lätt kan kallas Squares guldålder som även innefattade Chrono Trigger och Final Fantasy VI. Mana var dock något annorlunda för rollspelsgiganterna med sitt Zelda-inspirerade gameplay och fokus på kooperativ multiplayer. Sedan dess har fans av serien haft det tufft, speciellt med uppföljaren Secret of Mana 2 som ännu inte haft släppts utanför Japan.

Idag kom dock en god nyhet för oss Mana-tiker (som jag härmed döper oss till) och det är verkligen inte det väntade. Square Enix har nämligen utannonserat en remake av Super Nintendo-originalet som kommer att släppas på Steam nästa år. Nyversionen är helt återskapad i 3D med röstskådespeleri och ett nyarrangerat soundtrack. Utvecklarna hävdar också att de kommer förfina gameplayet men är vaga i exakt vad som kommer förändras  – personligen hoppas jag såklart på online multiplayer.

Äh, nu håller jag käften och så spanar vi in trailern istället:

Secret of Mana – Announcement Trailer [multi-language subtitles]

The memorable adventure of Randi, Primm and Popoi is reborn in the new “Secret of Mana”! Embark on an action-packed, worldwide adventure in this 3D remaster. Available on 15th February, 2018 for Steam, PS4 and PSVita! Like what you see?

Hur glad och överraskad jag än är av den här bomben måste jag dock säga att det ser ut att vara ganska… billigt. Det lilla röstskådespeleri vi får höra låter väldigt amatörmässigt och den grafiska stilen känns mer som en lågbudget-spel från sena 00-talet än vad man kan förvänta sig av en upphottad remake av en klassiker. Ja ja ja, man ska vara optimistisk och det är jag också. Kanske, kanske får vi äntligen Secret of Mana 2 också.

Secret of Mana släpps på Steam den 15e februari 2018.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts