Dishonored-kompositören Daniel Licht har dött

Dishonored-kompositören Daniel Licht har dött

Daniel Licht, kompositören som bland annat ligger bakom musiken till bägge spelen i Dishonored-serien, har gått bort i cancer. Han blev 60 år gammal.

Innan hans bejublade samarbete med Arkane hade Licht redan haft en lång karriär inom både film och tv. Bland annat stod han bakom soundtracken till Stephen King-filmatiseringen Thinner, två Huset Som Gud Glömde-filmer, Hellraiser IV, och marijuana/fästing-skräckisen Ticks. Mest känd är han dock förmodligen för sin musik till tv-serien Dexter.

Hans första jobb inom spelbranschen var det ärofyllda uppdraget att efterträda Akira Yamaoka som kompositör för Silent Hill-serien, vilket han gjorde för konsolexklusiva Silent Hill: Downpour och Book of Memories. Det var dock med sina soundtracks till två Dishonored-spelen som Licht fastnade på de flesta spelares radar.

För att fira Daniel Lichts minne kommer här ett par av hans mest kända stycken. Vila i frid.

DISHONORED – “Honor For All” – Jon Licht/Daniel Licht (Live Acoustic Version)

“Honor For All” by Jon Licht and Daniel Licht from Dishonored end credits (live acoustic version) Jon Licht – Lead Vocals/Guitar/Piano/Guitarviol/Percussion Daniel Licht – Bass/Hammered Dulcimer/Cello/Percussion/Backup Vocals Norman Kim – Guitar/Mandolin/Violin/Percussion/Backup Vocals Paul Haapaniemi – Percussion/Backup Vocals Video directed by Miguel Gauthier – Stereo Soul Studios Song engineered and mixed

Silent Hill: Downpour OST – Downpour Intro

Playlist: ➡ http://www.youtube.com/playlist?list=PL3B7D90B809E18215 * Silent Hill Downpour Music * Developer: Vatra Games * Publisher: Konami Digital Entertainment * Franchise: Silent Hill ♫ Composer: Daniel Licht.

Daniel Licht – Music from “Dexter” Live at Largo June 10, 2012

Tickets for October 29th show: http://largo.laughstub.com/show.cfm?id=188254&cart http://www.danlicht.com/ http://www.facebook.com/DanielLichtComposer

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts