AM2R-skaparen anställs av Ori and the Will of the Wisps-studion

AM2R-skaparen anställs av Ori and the Will of the Wisps-studion

Förra sommaren släpptes AM2R: Return of Samus, en hobbyutvecklad remake av Nintendos gamla svartvita Gameboy-klassiker Metroid 2. Föga förvånande steg Nintendo in omedelbart (dagen därpå, rentav) och lade ner projektet. Först och främst för att Nintendo är Nintendo, men även på grund av att man faktiskt har en egen remake av samma spel på gång till 3DS (som avslöjades under E3 i sommar).

Nu har det visat sig att AM2R-skaparen Milton Guasti kommit ur situationen vinnande ändå. Via Twitter har han avslöjat att han börjat jobba hos Moon Studios som nivådesigner för Ori and the Will of the Wisps, ett snuskigt vackert metroidvania som även det avslöjades under årets E3-mässa. Positionen lär passa Guasti som handen i handsken, och vi ser fram emot att få reda på vad han kan åstadkomma när han faktiskt får lön för sitt arbete.

Här Milton Guastis tweet.

Project AM2R on Twitter

It’s a special day for another reason. I’m now part of Moon Studios, I’ll be working on level design for Ori and the Will of the Wisps.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts