20 fula ord får dig autobannad i Rocket League

20 fula ord får dig autobannad i Rocket League

De flesta av oss har vi fler än ett dussin tillfällen spelat online med främlingar i godan ro när stämningen förstörs av någon som börjar kasta glåpord och trakasserier i chatten. Av någon anledning verkar vissa spel inspirerar mer aggressioner än andra, något som jag personligen har noterat med Rocket League där det knappt går en match utan att minst en spelare svingar nedsättande substantiv mot sina mot- och medspelare.

Psyonix har visst märkt samma sak och försöker nu göra något åt saken med ett nytt autobanning-system. Detta består av en hemlig lista med 20 ord på olika språk, inklusive variationer och förkortningar, som automatiskt bannar spelaren som använder dem. I det här blogginlägget berättar de mer:

– Vi börjar med en lista på 20 ord och variationer (som inte kommer att göra offentlig) som kommer växa med tiden. Varje ord har ett eget tröskelvärde och när det nås av en spelare så kommer de automatiskt att bannas. Längden på dessa bans börjar i regel med 24 timmar, sedan eskalerar de til 72 timmar, en vecka, och slutligen blir de permanenta.

Psyonix kommer också fortsätta att ta ifrån vinster och belöningar från spelare som missbrukat matchmaking-systemet, samtidigt som de ber alla som fått sina förtjänster borttagna av misstag bör kontakta dem via support.rocketleague.com  eller på Twitter.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts