10 lovande Steam-spel du förmodligen missat nyligen

10 lovande Steam-spel du förmodligen missat nyligen

Det är omöjligt för en person att hålla reda på alla nya Steam-spel. Därför gör vi det åt dig istället.

Av PC Gamer-redaktionen

En genomsnittlig dag släpps över 10 nya spel på Steam. Och även om vi tycker att det här är en bra sak så kan det förstås vara svårt att hålla koll på allihop. Potentiellt intressanta små guldkorn riskerar att försvinna i störtfloden av nya spel, om du inte närstuderar varenda ny titel som lanseras på Steam. Så det är exakt vad vi gjort.

Med hjälp av sajten whatsonsteam.com har vi gått igenom alla spel som släppts på Steam de senaste veckorna för att hitta de oslipade diamanterna. Den här listan – som kommer publiceras på nytt varje vecka, med nya spel – kommer alltså inte innehålla något nytt Grand Theft Auto eller Fallout, utan istället fokusera på spelen som är betydligt lättare att missa.

Det här är spelen som ser mest lovande ut, redan har positiva användarrecensioner, och som kan vara värda en närmare titt.

Läs också: Steams användargränssnitt kommer få en stor uppdatering


Law Mower

Steam-sida
Releasedatum: 11 augusti
Utvecklare: Scoria Studios
Utgivare: Scoria Studios
Pris: 8.49 euro

Law Mower Steam Trailer

” A man’s strength comes from his power to change the world around him. Law Mower is a game about one man’s epic journey to achieve his life’s purpose – to cut every blade of grass in the world. From America’s suburbia to the Russian tundra, nature and society will do everything in its power to stop you.

Ett spel i helikopterperspektiv om en mans strävan efter att ”klippa varenda grässtrå i världen”. Som du förmodligen redan gissat så är det här ingen regelrätt gräsklipparsimulator. Vad du kanske inte redan gissat är att spelet innehåller en rejäl mängd våld. Protatonisten måste nämligen även se till att överleva (mot missiler och andra klassiska gräsklipparhinder), och ibland finns det levande varelser som irriterande nog insisterar på att ställa sig i vägen för honom. Kampanjen rymmer totalt 45 kartor (utspridda i episoder med namn som Knee Deep in the Crud, The Moors That Smell och Thy Grass Exhumed – ringer det en klocka än…?), och när man är klar med den finns det multiplayer också. Som om vi behövde fler anledningar att spela det här.

StartUp Company

Steam-sida
Releasedatum: 11 augusti
Utvecklare: Hovgaard Games
Utgivare: Hovgaard Games
Pris: 9.99 euro

Startup Company Trailer

” Startup Company is a business simulation sandbox game. You play as the CEO of a newly formed software company. With an empty bank account you are forced to complete client contracts, but as soon as you get enough money you will be able to start competing against the largest tech giants, building your very own products and services.

Det här är en industrisimulator vilken, som namnet antyder, mer specifikt simulerar den riskabla startup-världen. När spelet börjar tilldelas du inte en saftig summa att börja spendera till höger och vänster – närmare bestämt får du inte en enda spänn – så det blir ditt ansvar att locka till dig kontrakt innan du kan ta på dig spenderarbyxorna. Spelet har fått en del sjyssta recensioner på Steam, och av trailern att döma är det fullt av grafer och tårtdiagram och alla andra saker som företagsledare använder för att leda sina företag. Även om man inte är tokig sifferexerciser är det lätt att föreställa sig en ljus framtid för det här spelet, om det fortsätter få bra stöd.

Crashday Redline Edition

Steam-sida
Releasedatum: 11 augusti
Utvecklare: Moonbyte
Utgivare: 2tainment GmbH
Pris: 9.59 euro

Crashday: Redline Edition (Official Trailer)

More speed. More destruction. More fun than ever before! GET IT NOW ON STEAM: http://store.steampowered.com/app/508980/Crashday_Redline_Edition/ The destructive multiplayer classic is back on Steam with a fully overhauled edition! Created by the original developers of the 2006 PC racing game Crashday, we’re happy to bring back great memories with the game’s official re-release version: Crashday: Redline Edition!

Vissa kanske minns CrashDay, ett destruction derby-liknande spel som Atari släppte 2006. Och här är det igen, i form av specialversionen Redline Edition, som skryter med ”högre hastighet, mer förödelse, och mer kul än någonsin tidigare”. Spelet har sju olika lägen utöver multiplayer-striderna, och det finns en baneditor samt fullt stöd för moddar. När det gäller spel som innehåller bilar tycker vi i regel det är minst lika roligt att krascha dem på spektakulära sätt som att komma först i mål, så CrashDay ser helt klart intressant ut. För närvarande har det en ”Very positiv”-rating på Steam, efter att en ansenlig mängd recensioner trillat in.

Phantom Trigger

Steam-sida
Releasedatum: 11 augusti
Utvecklare: Bread Team, Victor Solodilov, Denis Novikov
Utgivare: tinyBuild
Pris: 11.99 euro

Phantom Trigger Launch Trailer

Phantom Trigger out today on Steam and Nintendo Switch http://store.steampowered.com/app/445870/Phantom_Trigger/ – Steam http://www.nintendo.com/games/detail/phantom-trigger-switch – Switch https://discord.gg/hyQcyev – Join our discord!

Här har vi ett underskönt, 16-bitsinspirerat actionrollspel som vid första anblick tycks ha en hel del gemensamt med Hyper Light Drifter. Vi gillar premissen också: du är ingen hjälte, utan en vanlig medelklassknegare som plötsligt kastas in i en mystisk (och våldsam) situation. Phantom Trigger är till stor del ett klassiskt hack & slash-spel, men det har även roguelike-element, samt ett fokus på att uppgradera vapen och lära sig nya combos. Spelet har dessutom fyra olika slut, och en kampanj som varar drygt sju timmar.

Dead Horizon

Steam-sida
Releasedatum: 12 augusti
Utvecklare: 14 Hours Productions
Utgivare: 14 Hours Productions
Pris: gratis

Dead Horizon || Steam

Created by 14 Hours Productions Trailer From Steam

8-bitserans ljuspistolspel är en av rätt få retro-genrer som inte utforskats särskilt flitigt i modern tid. Dead Horizon är ett sällsynt undantag, även om man här använder musen för att sikta och skjuta, snarare än en ljuspistol. Spelet, som för tankarna till Wild Gunmen och Mad Dog McCree, ser inte direkt ut att vara någon särskilt avancerad simulator, ens om man jämför med andra musbaserade ljuspistolspel (för det finns ju så många av dem, heller hur?). Däremot verkar det vara ett mysigt, roligt gratisspel att döda en bakissöndag med. Även om man inte är ett dugg intresserad av genren är det svårt att inte lockas in av den charmerande NES-grafiken.

Archangel

Archangel Trailer VR

” Become more than a warrior, more than a protector. Become the people’s deliverance. Become Archangel! Welcome to the United States, 2089. A traitor revealed the secret development facility for Project Deliverance, triggering a surprise attack from HUMNX and forcing you to launch the mech before its completion.

Steam-sida
Releasedatum: 2 augusti
Utvecklare: Skydance Interactive
Utgivare: Skydance Interactive
Pris: 27.99 euro

Archangel är en mech-shooter i VR som ser rätt läcker ut. Mechs passar förstås perfekt i virtual reality, och det här spelet har blivit föremål för några positiva Steam-recensioner, även om de är rätt få än så länge. Archangel utspelar sig i USA år 2089, och utvecklaren Skydance Interactive betonar att du kommer behöva både reflexer och ett taktiskt sinne för att överleva bland alla enorma fienderobotar i denna framtidsvision. Bäst av allt: det här är en singleplayer-upplevelse, så du behöver inte oroa dig för att servrarna ska vara avbefolkade när du blir sugen på att förinta lite futuristisk krigshårdvara. Spelet funkar dock enbart i VR, så om du inte har ett headset är detta inget för dig.

Redeemer

Redeemer – Launch Trailer

Redeemer is now available on Windows PC via Steam for $14.99, and for more information please visit the game’s Steam page: store.steampowered.com/app/447290 Redeemer is a close-quarters brawler designed for fans of the genre, featuring a story-driven single-player campaign and challenging Arena Mode that pits players against hordes of enemies.

Steam-sida
Releasedatum: 27 juli
Utvecklare: XGen Studios
Utgivare: XGen Studios
Pris: 19.99 euro

Brutalt våldsamma actionspel i fågelperspektiv har fortfarande inte förlorat sin lyster post-Hotline Miami, och Redeemer ser ut att vara ett rätt kompetent tillskott i genren. Det har en modern, mörk science fiction-estetik, men upplägget är av den gamla skolan: ”slå, hacka och skjut din väg genom fiender med hjälp av nävar, hammare, eldvapen och rentav omgivningarna”. Det har en story-driven kampanj, samt ett arena-läge som ställer dig mot vågor av oräkneliga fiender.

Fidel Dungeon Rescue

Fidel Dungeon Rescue – Trailer – 2017

Out on STEAM ! http://store.steampowered.com/app/573170/ Fidel is a puzzle-crawler about finding the best path through monsters, treasure and magic. Each match is just a few minutes long, but there are many surprises and tricks to learn each time. ============ ▼・ᴥ・▼ ============ Follow us for updates on Fidel and pics of fat dogs!

Steam-sida
Releasedatum: 27 juli
Utvecklare: Ironward
Utgivare: Nkidu
Pris: 19.99 euro

En dungeon crawler med pusselinslag, samt en läcker, 16-bitsinspirerad estetik (för en gångs skull, i dessa 8-bitstokiga tider). I Fidel Dungeon Rescue måste du navigera dig igenom allehanda lömska grottor samtidigt som du undviker fiender och hinder. Twisten är att du inte kan backtracka över paneler som du redan nuddat. Spelet utlovar ”ingen grinding” och ”ingen utfyllnad”. Ärligt talat är det ibland riktigt uppfriskande att spela ett spel där vad man gör i varje givet ögonblick är viktigare än mer abstrakt, övergripande progression.

Aztez

Aztez Trailer

” Aztez is a unique hybrid of beat ’em up and turn-based strategy set in the world of the Aztec Empire. Deploy your Aztez (elite close combat warriors) in the strategy game and enjoy a highly technical real-time combat event that has consequences in the empire.

Steam-sida
Releasedatum: 2 augusti
Utvecklare: Team Colorblind
Utgivare: Team Colorblind
Pris: 19.99 euro

Ett beat ’em up som också är ett omgångsbaserat strategispel förlagt till Aztec-imperiet? Oooookej. Det här är en minst sagt udda hybrid, som också har en väldigt intressant estetik: det är helt och hållet svartvitt, förutom tjocka svep av rött. Aztez har en kampanj som ”förändras med varje genomspelning” – oklart hur. Här får du slåss mot historiska och mytologiska figurer, besöka ”enorma” Aztec-städer, och det finns dessutom en arena där du bara kan hänga och puckla på folk bäst du vill.

Strike Vector EX

Strike Vector EX Steam Trailer

” Strike Vector EX is a competitive first-person aerial-combat game that satisfies every gamer’s fantasy of waging dizzying dogfights with super-powered aircraft. Bursting with customizable mech-inspired ships, Strike Vector EX disrupts the air combat genre through a combination of impressive mechanics, imaginative aircraft, and stunning fast-paced multiplayer fights.

Steam-sida
Releasedatum: 19 juli
Utvecklare: Ragequit Organization
Utgivare: Ragequit Organization
Pris: 10.19 euro

Det ursprungliga Strike Vector – ett ganska tillfredsställande FPS blandat med luftburna robotstrider och hastigheten från en arkadshooter – släpptes redan 2014. Efter att en konsolversion släpptes nyligen kommer nu Strike Vector EX även till Steam. Ragequit Organization utlovar att spelet ”optimerats och förbättrats med nya features och spellägen, ombalanserade vapen, 64-bitsstöd” samt ”ny, dödlig AI”. Huruvida spelet överlever beror förstås på dess användarbas, men av allt att döma kan det vara värt en chans. Strike Vector EX får oss att tänka på den kriminellt underskattade PS3-shootern Starhawk – knappast ett dåligt betyg.

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts