Uppdateringar för Nier: Automata är fortfarande på gång

Uppdateringar för Nier: Automata är fortfarande på gång

Vi är numera halvvägs genom spelåret 2017.

Det har varit ett ruskigt starkt halvår, det starkaste jag kan minnas på evigheter, men på toppen av min personliga topplista sitter fortfarande Nier: Automata (recension!) och blänger på samtliga konkurrenter med välförtjänt förakt. Men spelet är, givetvis, långt ifrån perfekt, inte minst sett till tekniken.

Ända sedan lanseringen har Nier: Automata haft problem med med grafikkort av AMD. Själv kör jag Nvidia, så för mig var prestandan helt okej, men det är givetvis oacceptabelt att vi fortfarande sitter här och väntar på officiella patchar, fyra månader senare. De senaste drivrutinerna för AMD Radeon lär hjälpa en del, men av kommentarerna på Steam att döma är det inte tillräckligt.

För Eurogamer har Square Enix berättat att man tyvärr inte inte kan åtgärda problemen på egen hand, men man samarbetar med hårdvarutillverkare för att försöka lösa dem.

– Square Enix och Platinum Games jobbar med tillverkare av pc-komponenter, såsom AMD, för att åtgärda problemen med Steam-versionen av spelet. Vissa av de grundläggande problemen kan inte lösas av Square Enix och Platinum Games på egen hand.

– Med AMD:s hjälp har Square Enix och Platinum Games lyckats lösa några av problemen, och vi hoppas uppnå liknande resultat med andra hårdvarutillverkare. Vi uppskattar ert fortsatta tålamod och stöd för Nier: Automata.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts