Tony Hawk’s Pro Skater HD försvinner från Steam nästa vecka

Tony Hawk’s Pro Skater HD försvinner från Steam nästa vecka

Hösten 2015 släpptes Tony Hawk’s Pro Skater 5 till konsoler. Undertecknad hade oturen att recensera det för en annan publikation och ärren har fortfarande inte riktigt läkt. Jag gillade nämligen Tony Hawk’s Pro Skater 2 rätt rejält när det begav sig kring millennieskiftet, och femman fick mig att allvarligt undra om den här serien någonsin var bra till att börja med. Jag har ännu inte vågat ta reda på svaret.

En av anledningarna till att Tony Hawk’s Pro Skater 5 blev som det blev är förmodligen att Activisions avtal med Tony Hawk var på väg att upphöra. Så spel nummer fem var antingen ett sista cyniskt försök att tjäna pengar på ett klassiskt varumärke, eller så inleddes utvecklingen på tok för sent för att spelet skulle hinna bli bra i tid.

Oavsett vilket verkar Activision inte vara alltför intresserade av att bevara serien. Tony Hawk’s Pro Skater HD från 2012, en sorts remake av originalet från 1999, kommer sluta säljas via Steam den 17 juli. Inga officiella anledningar har angivits, men förmodligen ville man inte förnya de musiklicenser som krävdes för att man skulle kunna fortsätta sälja spelet (eller så blev Tony Hawk sur och jobbig).

Fram till dess kan man dock inhandla Tony Hawk’s Pro Skater HD för blott 2 euro, och det är ju bra. Däremot kostar det tillhörande dlc:t ännu 5 euro, vilket är lite märkligt. Här är lanseringstrailern av Tony Hawk’s Pro Skater HD från när det begav sig.

Tony Hawk’s Pro Skater HD Launch Trailer

Tony Hawk’s Pro Skater HD is now available on Xbox Live Arcade and will release on PSN and PC via Steam later this summer. Follow Tony Hawk’s Pro Skater HD at GameSpot.com!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts