Scott Cawthon lägger ner Five Nights at Freddy’s 6

Scott Cawthon lägger ner Five Nights at Freddy’s 6

Skräckspelet Five Night at Freddy’s debuterade sommaren 2014. Det blev en enorm succé och spelets skapare Scott Cawthon började spotta ur sig uppföljare i en rasande takt. Five Nights at Freddy’s 2 lanserades kort därpå, och under 2015 släpptes både del 3 och 4 följt av Five Nights att Freddy’s: Sister Location under fjolåret.

Five Nights at Freddy’s 6 har varit under utveckling ett tag, men nu har Scott Cawthon meddelat att han inte vill utveckla det här spelet längre. Det här innebär inte att han slutar med spelutveckling, bara att han kommer göra något annat. “Kanske ett pizza tycoon-spel, vem vet?”.

Om Scott Cawthon får som han vill kommer Five Nights at Freddy’s 6 (eller spelet som “man kan kalla för Five Nights at Freddy’s 6 om man vill”) förbli ett mysterium, han tänker inte avslöja något mer om spelet och han har bett andra inblandade att aldrig avslöja något heller. Det här innebär ändå inte slutet för spelserien.

Den andra boken (ja, det finns böcker) slutade med en cliffhanger som Scott Cawthon vill återuppta, och han jobbar även på ett VR-spel som kommer “släppas vid någon tidpunkt”. Men just nu vill Scott Cawthon bara “tillbringa tid med familjen” och hitta tillbaka till “det som gjorde att jag njöt av att utveckla spel till att börja med”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts