Pyre kommer (förmodligen) inte att få online multiplayer

Pyre kommer (förmodligen) inte att få online multiplayer

Pyre är ett av årets mest hypade släpp, åtminstone för fans av Supergiant Games tidigare spel Bastion och Transistor, och hittills har reaktionen från kritiker och spelare varit överväldigande positiv. Detta till trots så upplever somliga att spelet saknar en vital del. Pyre har nämligen ett versus-läge som låter två spelare ta sig an varandra lokalt, men efterfrågan för en online-version har blivit så stor att Supergiant har tagit upp ämnet i en FAQ:

– Versus-läget är designat för två spelare lokalt eller för en ensam spelare mot en dator-styrd motståndare och är inte spelbart online. Vi har inga planer att introducera online-stöd i framtida uppdateringar eftersom det inte är något som man enkelt kan addera till ett spel (åtminstone inte med bra resultat).

Till Polygon berättar Supergiants Greg Kasavin att teamet faktiskt skapade en online-version av spelläget och testade det i veckor men att de i slutändan valde att satsa på single-player och storyn istället för att lägga mer tid på online. Enligt Kasavin så hade de varit tvingade att göra online-aspekten till spelets huvudfokus om den skulle bli bra nog, och då prioriterades den bort.

Dock ska sägas att Kasavin inte helt stänger dörren för att Pyre kan få online-stöd längre fram om spelet blir tillräckligt framgångsrikt för att göra det arbetet värt besväret.

– Om Pyre blir en stor hit så kommer vi självklart se över möjligheten att göra mer med det, precis som vi gjorde med Bastion och Transistor, men det är alldeles för tidigare att säga vid det här laget.

Om du undrar vad PC Gamer tycker om Pyre så håll ögonen öppna för vår recension.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts