Nyhet: kolla även in!

Nyhet: kolla även in!

8 spel att hålla utkik efter den närmaste tiden.

Av PC Gamer-redaktionen

Flash Point: Fire Rescue

Releasedatum Tredje kvartalet

Utvecklare Retro Epic

Utgivare Retro Epic

Webb retroepic.com

Flash Point: Fire Rescue är ett brädspel från 2011 där spelarna, i rollen som ett brandmannateam, ska ta sig in i brinnande byggnader och rädda människor och djur innan husen kollapsar. Det är således inget spel där du ställs mot andra utan ett där ni hjälper varandra. Flash Point: Fire Rescue som släpps i höst är exakt samma grej med den inte så triviala skillnaden att det är digitalt. Det har nyligen fått folk att bli eld och lågor på Fig och målet nåddes i ett blossande huj. Brädspelet har under årens lopp fått en rad explosiva expansioner och utvecklaren Retro Epic häller ytterligare bensin på brasan och lovar redan nu att DLC-paket är på väg som ytterligare ska fördjupa upplevelsen. De fysiska tilläggen har gett oss allt från nya kartor och roller för brandsoldaterna till nya mekaniker. Flash Point kommer från start bara ha sololäge och lokal co-op men planen är att multiplayer online ska läggas till senare.

Police Stories

Release Fjärde kvartalet

Utvecklare Mighty Morgan

Utgivare Mighty Morgan

Webb store.steampowered.com/app/539470

En taktisk men hektisk shooter ur topdown-perspektiv som vill att du ska tänka först och skjuta sedan. Tillsammans med en AI-kollega tar du dig an rån och gisslandramer. Tempot är högt men till skillnad från, säg, Hotline Miami vet du aldrig vad som väntar bakom en dörr när du öppnar den.

Beat the Game

Releasedatum Sommaren

Utvecklare Worm Animation

Utgivare Worm Animation

Webb wormanimation.com

Ett äventyr som handlar om att peka, klicka och musicera med en estetisk som fullkomligen vrålar ”Titta på mig! Jag är unik! (Alternativt ett drogrus.)” Det influeras bildligt av surrealistiska konstnärer som Gala Dalí och Max Ernst, och ljudligt av techno. Det är kort sagt en lika skön som störd mix. Vi spelar som Mistik som ger sig ut på en sällsam resa i ett underligt universum han vaknar upp i efter att ha varit med om en motorcykelkrasch. Olikt de flesta andra protagonister är Mistik inte bara en hjälte utan också en musikproducent. Han samlar på beats och kan med dessa skapa ett elektroniskt soundtrack. Marc Houle ligger bakom musiken men målet är ändå att vi ska hitta vår egen kreativitet. Beat the Game är svårt att greppa men en sak vet vi att det är: en resa om glädjen i att skapa musik.

Blasphemous

Release november 2018

Utvecklare The Game Kitchen

Utgivare The Game Kitchen

Webb blasphemousgame.com

The Game Kitchen ligger bakom indiepärlan The Last Door, ett spel med få pixlar och stor skräck. Blasphemous kan bli genombrottet – eller är det redan. 2d-spelens svar på Dark Souls (pixlarna är to die for!) ville ha 50 000 dollar på Kickstarter. Istället fick de 333 000.

Läs också: Omedelbar Kickstarter-succé för Blasphemous

The Swords of Dito

Release tidigt 2018

Utvecklare Onebitbeyond

Utgivare Devolver Digital

Webb theswordsofditto.com

Roguelike, ljuvligt handmålat (tänk Ittle Dew) och ett actionrollspel där den forna hjältens framsteg påverkar hjälten som tar vid när denna kolar. Om den som kom före lyckats stoppa den ondskefulla Mormo kan du förstås räkna med att den lilla ön är en behagligare plats för kommande generation.

Milanoir

Release 2017

Utvecklare Italo Games

Utgivare Gambitious Digital

Webb milanoirgame.com

Du är en oskyldigt dömd mördare som plötsligt försätts på fri fot med ett enda mål: hämnas på personen som satte dit dig. Inspirerat av italienska 70-talsfilmer som Almost Human och Caliber 9 ger du dig ut på en pixlig krimodyssé resa med vilda biljakter, pangpang och skönt mycket actionklichéer.

Röki

Release 2018

Utvecklare Polygon Treehouse

Utgivare Polygon Treehouse

Webb polygon-treehouse.com

Ett äventyr om en liten flicka som ger sig ut i en karg vintervildmark med grottor, isiga bergstoppar och djupa skogar. Ger sken av att vara 2d men har i själva verket modellerats i 3d. Det ser fullständigt magiskt ut och är det lika bra som det är vackert har månne Polygon Treehouse en klassiker på gång.

Läs också: Löjligt fina Röki utannonseras med löjligt fin trailer

Lost Sphear

Release Tidigt 2018

Utvecklare Tokyo RPG Factory

Utgivare Square Enix

Webb lostsphear.com

I am Setsuna var bara början. Square Enix lilla rollspelsfabrik i Tokyo ska bygga ännu ett JRPG med SNES-vibbar. Återigen tycks Chrono Trigger influera striderna men den här gången ska du bygga upp en värld som försvinner alltmer. Görs detta med finess kan detta bli mer minnesvärt än Setsuna.

Läs också: Square Enix avslöjar Lost Sphear

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts