Microsoft kommer döda MS Paint

Microsoft kommer döda MS Paint

Någon gång under den senare halvan av 90-talet. Jag sitter i den nya datasalen i skolan och snickrar ihop min allra första webbsida. Jag slänger ihop en rad konstnärliga visioner i MS Paint och laddar upp dem i bmp-format, helt och hållet utan thumbnails och helt och hållet utan hänsyn för den rådande bandbredden.

Vi är nog många som har tidiga datorminnen av just MS Paint, men nu tycks sagan vara på väg att nå sitt slut. Vi har skrivit om kommande Creators Update för Windows 10 tidigare, och i höst kommer uppdateringen få en uppdatering som bland annat fasar ut en rad gamla program och funktioner, däribland MS Paint.

Man kommer fortfarande kunna ladda ner ritprogrammet via Windows-butiken – och funktionaliteten kommer integreras i Paint 3D – men vi kommer inte få några fler uppdateringar eller fortsatt stöd. Nu är det förmodligen ett bra tag sedan både du och jag använde använde MS Paint till något vettigt, men det känns ändå som att vi nått något av en milstolpe inom pc-historien som bör uppmärksammas.

Här hittar du en namninsamling som försöker rädda MS Paint.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts