Nyhet: månadens hårdvara!

Nyhet: månadens hårdvara!

Vi testar det senaste i hårdvaruväg.

Av PC Gamer-redaktionen

GRAFIKKORT

MSI Gaming X Geforce GTX 1080 Ti

Ca 8 000:- | MSI.com

Med ett pris på nästan 8 000 kronor får du världens snabbaste grafikkort med fokus på konsumenter. Ett kort som både utlovar bättre kylning och överklockning jämfört med tidigare utgåvor.

MSIs senaste flaggskepp inom grafikvärlden erbjuder allt en gamer kan önska och lite till i varje fall sett till prestandan. Kortet är utrustat med hela 11 GB GDDR5X-minne och har en maximal upplösning på 7680×4320. Totalt sett stöds fyra samtida skärmar via dubbla HDMI, dubbla DP och en DVI anslutning. Kortet upptar två kortplatser och mäter 290 mm. För att driva kortet krävs ett PSU på minst 600 watt med dubbla 8-pins anslutningar. Ser vi till prestandan är kortet det klart snabbaste singelkort som går att köpa men tyvärr så finns en klar nackdel, ljudet från de båda TORX 2.0-fläktarna som under belastning blir påtagligt högfrekvent. Dessutom så når vi inte så långt med överklockningen som vi önskat.

86 %


KRETS: GP102-350 / KÄRNOR: 3584 / KLOCKFREKVENS: 1683 MHz / 1569 MHz / MINNE: 11GB GDDR5X / MINNESBUSS: 352-bit / UTGÅNGAR: DisplayPort x 2 (Version 1.4) / HDMI x 2 (Version 2.0) / DL-DVI-D

BILDSKÄRM

AOC AGON AG251FZ

Ca 4 200:- | Aoc-europe.com

AOC har tagit fram en 25-tums premium spelskärm med Full HD TN-panel som klara även de allra snabbaste spelsekvenserna utan hack och screen tearing. Detta tack vare funktioner som Adaptive-Sync och AOCs Low Input-Lag, som håller responstiden till ett minimum.

Skärmen har en upplösning på 1920×1080 och kommer med en maximal uppdateringsfrekvens på 240 Hz och 1 ms responstid. Till detta så får vi ett brett utbud av anslutningar i form av D-Sub , DVI , HDMI , MHL , Displayport och USB fast charge vilket gör det enkelt att ansluta olika källor. Skärmen har en fantastisk färgåtergivning och tydlig svärta och tack vare AOC Shadow Control skapas en snudd på perfekt balans mellan gråskalenivåerna. Vi kan dessutom justera skärmen i både höjd, rotation och tilt, allt för optimalt spelläge baserat på skrivbordshöjd och dylikt.

SKÄRMSTORLEK: 25 tum / UPPLÖSNING: 1920X1440 / UPPDATERINGSFREKVENS: 240 Hz / RESPONSTID:1MS GTG / ANSLUTNINGAR: D-Sub, DVI , HDMI , MHL , Displayport , USB fast charge / LJUSSTYRKA: 400 cd/m2

90 %


TANGENTBORD

MASTERKEYS PRO m RGB

Ca 850:- | www.coolermaster.com

Coolermasters Masterkays Pro M RGB är ett tangentbord som lyfter fram det bästa av såväl RBG-belysning som underliggande Cherry MX-switchar. Med en underbar känsla och kraft från ARM Cortex M3-processorn är detta ett av de bästa och snabbaste gamingtangentborden på marknaden.

91 %


MUS

MasterMouse Pro L

Ca 370:- | www.coolermaster.com

Med MasterMouse Pro L får du en högkänslig mus med upp till 12 000 DPI och åtta programmeringsbara knappar. Musen drivs av en 32-bit ARM processor och har 512KB minne för att spara olika makron och inställningar. För den som önskar går det även att printa egna sidor vilket ökar både komfort och utseende. En mycket prisvärd gaminglösning.

87 %


PROCESSORKYLARE

NH-D15 SE-AM4

Ca 850:- | www.noctua.at

Vill du dra full nytta av AMDs senaste Ryzen-processorer så krävs även rätt kylning. Med Noctuas specialutgåva NH-D15 SE-AM4 kan du pressa överklockningen till helt nya nivåer. Modellen kommer med dubbla, extremt tysta fläktar och hela sex (!) års garanti. Enda lilla nackdelen är att enheten är stor så det gäller att ha ett väl tilltaget chassi.

94 %

 

Läs också: Allt du behöver veta om Intels Kaby Lake-X

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts