Fullversionen av Playerunknown’s Battlegrounds försenas något

Fullversionen av Playerunknown’s Battlegrounds försenas något

Under gårdagen dök en intervju med Brendan “Playerunknown” Greene upp hos Rock Paper Shotgun där han lovade att Playerunknown’s Battelgrounds skulle lämna det nuvarande early access-stadiet “inom sex månader efter lanseringen”. Problemet var bara att den här intervjun ägde rum redan i april, vilket gjorde att åtminstone jag tog uppgifterna med en rejäl nypa salt. En hel del har hänt sedan dess, inte minst för Brendan Greene.

Mycket riktigt har Brendan Greene sedan dess kontaktat vår systerpublikation för att ge en lägesuppdatering. Greene och Bluehole siktar inte längre på en lansering i oktober (som var det ursprungliga målet) utan koncentrerar sig numera på att leverera en fullversion innan årsskiftet, någon gång under det fjärde kvartalet. Detta för att “en specifik månad skulle kunna hindra oss från att leverera ett fullständigt spel” eller “leda till besvikelse om vi skulle missa vår deadline”.

Det känns också rimligt att anta att ambitionerna förmodligen växt en hel del sedan de första försiktiga stegen i mars. Playerunknown’s Battlegrounds har redan sålt över fyra miljoner exemplar och toppade den globala försäljningslistan Steam-rean igenom, trots att spelet inte fick någon prissänkning. Ett zombieläge ska också vara på gång, vilket förmodligen inte var en del av de ursprungliga planerna.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts