För ett ögonblick var Playerunknown’s Battlegrounds större än Counter-Strike

För ett ögonblick var Playerunknown’s Battlegrounds större än Counter-Strike

När vi sammanfattar spelåret 2017 kommer Playerunknown’s Battlegrounds förtjäna ett helt eget kapitel, och förmodligen mer än så. Spelets släpptes som early access i slutet av mars, sålde fyra miljoner exemplar på tre månader och kan numera titulera sig som “det näst mest spelade spelet på Steam” även om den nya milstolpen endast uppnåddes under några flyktiga ögonblick.

Så rapporterar Brendan Greene via Twitter i alla fall, och han borde ju veta, det är trots allt hans spel. Med sina 239 167 spelare samtidigt gick Playerunknown’s Battlegrounds förbi Valves gamla trotjänare Counter-Strike: Global Offensive med lite under 1000 spelare, innan det sistnämnda övertog andraplatsen igen. Överst på listan hittar vi som vanligt Dota 2 med 552 494 spelare samtidigt, ännu mer än vad Playerunknown’s Battlegrounds och Counter-Strike: Global Offensive har sammanlagt.

I fredags rapporterade vi att fullversionen av Playerunknown’s Battlegrounds kommer försenas något, även om Brendan Greene och Bluehole fortsättningsvis siktar på att lämna early access innan årsskiftet. Här är Brendan Greenes tweet.

PLAYERUNKNOWN on Twitter

For a brief moment tonight, @PUBATTLEGROUNDS had more players online than @csgo_dev! Thank you one and all <3

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts