En gammal Rayman-prototyp har dykt upp

En gammal Rayman-prototyp har dykt upp

“Mario vem?” brukar jag ibland trotsigt utbrista i min tomma lägenhet och återbesöka Rayman 2: The Great Escape samtidigt som jag muttrar något om att “det här är fan så mycket bättre än Super Mario 64“.

Eftersom jag inte ägde en konsol när jag växte upp var det Rayman som introducerade mig för plattformsspelen på pc:n, först genom originalet från 1995 och sedan vidare genom spinoffen Rayman Designer, fram till Rayman 2 och 3 och de fortfarande hyfsat färska Rayman Origins och Rayman Legends från 2011 respektive 2013.

Någonstans bland alla dessa titlar utvecklades dock ett spel som aldrig släpptes. Omar Cornmut, grundare av Lizardcube (en studio som alldeles nyligen gav oss remaken av Wonder Boy: The Dragon’s Trap) har hittat en gammal Rayman-prototyp som han laddat upp till Dropbox, med Rayman-skaparen Michel Ancels tillstånd.

Spelet ifråga utvecklades till SNES så man behöver en fungerande emulator om man vill kunna spela Rayman-protytpen. Cornut påpekar dock att det rör sig som “en väldigt tidig demo, inte egentligen ett spelbart spel”. Det ska finnas en mer komplett version av spelet någonstans där ute, men den har inte hittats ännu.

Om du inte orkar det här med emulatorer kan du se en Youtube-video om Rayman-spelet istället, här nedan tillsammans med Omar Cornmuts fullständiga tweet och nedladdningslänken. Är det bara jag eller ser Rayman FRUKTANSVÄRT fet ut i det här spelet?

Rayman SNES prototype

The rom has finally been dumped!

Omar on Twitter

I’ve dumped a prototype demo of unreleased Rayman for SNES, here it is! (NB: very early dev build, not a full game) https://t.co/F3XB9XRhTA

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts