Creative Assembly avslöjar Total War Saga

Creative Assembly avslöjar Total War Saga

Min personliga favoritpodcast heter Hardcore History och produceras av amerikanen Dan Carlin. Ni hittar den här (men länkarna tycks ha lite ont i huvudet just nu) och jag gillar speciellt de avsnitt som fokuserar på de faktiska människorna på marken framom den världsomspännande politiken. De berättelser som får mig att känna som att jag själv hade kunnat vara där.

Nu har Total War-skaparna Creative Assembly avslöjat en spin-off-serie som av allt att döma kommer försöka åstadkomma samma sak i spelform. Total War Saga är ett namn som i framtiden kommer användas för de Total War-spel som begränsar sin skala till förmån för mer detaljerade beskrivningar av historiska händelser i geografiskt avgränsade områden.

Total War-bloggen berättar Jack Lusted, game director för det första Total War Saga-spelet, att de nya spelen kommer likna Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai. Med andra ord förblir spelmekaniken densamma som i de ordinarie Total War-spelen, men fokuset på den valda perioden och platsen kommer bli tajtare.

Det första Total War Saga-spelet kommer bli en sorts själslig uppföljare till Total War: Rome 2 (i samma stil som Total War: Attila) men vi kommer få vänta ett litet tag till på mer påtaglig information.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts