Asssassin’s Creed blir “animeserie”

Asssassin’s Creed blir “animeserie”

I slutet av fjolåret började det ryktas om att en animerad tv-serie baserad på Konamis Castlevania-spel var på gång. Det visade sig att uppgifterna och spekulationerna stämde, och Netflix-serien Castlevania kommer ha premiär nu på fredag. I rollistan hittar vi bland annat Hobbit-skådisarna Richard Armitage och Graham McTavish samt Battlestar Galactica-veteranen James Callis.

För att fira premiären har Adi Shankar, Castlevanias producent, tagit till Facebook för att bekräfta sitt nästa projekt: en “animeserie” baserad på Ubisofts långkörare Assassin’s Creed.

– Jag är glad över att kunna låta er veta att jag har valt mitt nästa projekt! Jag spelade det första Assassin’s Creed samma år som jag flyttade till Los Angeles för att följa min dröm. Vid den tidpunkten kände jag absolut ingen i branschen och jag kunde inte ens ha föreställt mig att Ubisoft en dag skulle be mig ta Assassin’s Creed-världen och skapa en fristående berättelse i form av en animeserie. Om någon säger åt dig att inte följa din passion här i livet så har de fel.

Det återstår att se hur “anime” den nya Assassin’s Creed-serien faktiskt kommer bli (för mig är termen synonym med animerade serier och filmer från Japan, och vi vet ännu inte om någon japansk studio kommer vara inblandad) men det är kul att se att västvärlden äntligen börjar förstå att man faktiskt kan göra animerade serier för vuxna som inte är komedier.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts