“Arks prishöjning är FUCKING SKANDALÖS”

“Arks prishöjning är FUCKING SKANDALÖS”

I torsdags skrev vi om den plötsliga, enorma prishöjningen för Ark: Suvival Evolved. Överlevnadsspelet kommer lämna early access den 8 augusti, men har redan nu genomfört den planerade prishöjningen. De flesta av oss hade dock nog räknat med en prislapp mellan 40-50 euro, inte det massiva 70 euro som vi faktiskt fick (som numera tycks ha sänkts till 60 euro lite hastigt och lustigt?).

60 euro (eller 60 dollar) är dock fortsättningsvis för mycket enligt den före detta Day Z-utvecklaren Dean Hall (ett spel som varit i early access sedan 2013, förresten). När han fick reda på den nya prislappen för Ark: Survival Evolved tog han till Twitter för att visa sitt missnöje, bland annat genom att kalla beteendet för “girigt” och ett “fruktansvärt exempel” för framtiden. Här är Dean Halls berörda tweets.

Dean Hall on Twitter

Just so we’re clear on my opinion: the price increase for Ark is ****ing OUTRAGEOUS.

Dean Hall on Twitter

Ark: The game is nowhere near ready for that kind of price. It’s greed – pure and simple. It represents a huge disconnect with the community

Dean Hall on Twitter

@adambromell I’m a huge fan of the game, but this is just too far and sets a terrible precedent. If you want to charge an AAA price, have an AAA state

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts