Afterwork på redaktionen: Sommarspel-dilemmat (14-16 juli)

Afterwork på redaktionen: Sommarspel-dilemmat (14-16 juli)

Det råder sommarlov för många av oss på redaktionen och vad passar väl bättre än att ta sig an några riktigt somriga spel nu när vi är lediga? Jocke behöver dock tips från medarbetarna på vad som är roligast att spela nu när solen skiner.

Joakim Kilman: “Finns det några härliga sommarspel jag kan spela?”
Sommaren är kort. Det gäller att göra det mesta av den, och det gäller även spelandet. För att verkligen suga i mig all sommar jag kan behöver jag alla tips jag kan få på bra sommarspel.

Jerry Fogselius: “Kör gamla godingar”
På sommaren tycks jag bli extra nostalgisk och rotar gärna fram gamla pärlor för att avnjuta dem igen under semesterveckorna. Eftersom jag växte upp med Tony Hawk-serien kändes det alldeles givet att sommarens nostalgitripp fick bli Tony Hawk’s Pro Skater HD, inte minst eftersom denna halvbuggiga remaster, av skräpstudion Robomodo, tas bort från Steam om bara några dagar. 20 spänn fick det vara värt för att få återse Rodney Mullen och favoritbanan School II, samt göra omöjliga combos till de ljuva tonerna av Millencolin. Och skateboardåkande är väl bland det somrigaste som finns, dessutom?

Synd att Neversoft lämnade över spelserien till Robomodo, som helt dödade Pro Skater-varumärket i och med del fem häromåret. Om jag inte minns fel var det även de som stod för skitspelen Tony Hawk’s Ride och Shred… Fasen också, nu ångrar jag nästan att jag spenderade 20 kronor på Robomodo-remastern. Spelandet i helgen får avgöra om det kanske är bättre att jag rotar fram min Playstation och lirar Neversofts originalspel istället.

Benny Holmström: “Kortare spelstunder funkar utmärkt på sommaren”
Rent traditionellt släpps det ju betydligt färre “stora” spel om somrarna, så jag brukar ofta fastna i något spel som jag bara kan nöta en halvtimme eller en halv dag beroende på humör och väderlek.

Just det här sommaren känns det därför logiskt att den här uppgiften tillfallit Playerunknown’s Battlegrounds och dess halvtimmeslånga matcher (om man klarar sig till slutet, det vill säga). Häromdagen blev jag faktiskt nummer två i en solomatch, men jag är fortfarande på tok för konfrontationsskygg för att känna att jag verkligen har koll på spelmekaniken och alla vapen.

Jag måste helt enkelt bli mycket mer aggressiv och mindre orolig för att misslyckas, fatta beslut och genomföra dem utan tvekan. Precis som Tanya Degurechaff i Yōjo Senki, en animeserie som jag lite påpassligt råkar plöja igenom just nu. Den är ganska jäkla bra.

Mikael Hjalmarson: “Blanda PC med bärbart”
Jag är nog sämst på att rekommendera något som passar solsken och vackert väder. Den här helgen hoppas jag faktiskt att solen skonar mig lite och ger mig ro att nöta några av de många spel jag har på min lista. Bland PC-spelen har jag det evigt dystra Fallout 4 att klara av och det känns så långt från ett sommarspel man kan komma. En nyligen köpt Humble Bundle ökade på spelsuget med alla oplanerade titlar. På konsolfronten ser det varmare och mjukare ut med Zelda: Breath of the Wild som jag faktiskt kan ta med mig ut i solen om jag så önskar.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts