Afterwork på redaktionen: Här kommer alla spelen på en och samma gång

Afterwork på redaktionen: Här kommer alla spelen på en och samma gång

Sommaren går på högvarv, så även många riggar. Visserligen ska man ta vara på de få månader om året då Sverige faktiskt är ett drägligt utomhusland, men backloggen måste ju också få sitt. Svarta gardiner och strandhäng. Dygnet runt-spelande och husvagnskaos. Ying och yang. Det är dock lätt att tappa huvudet när Steambiblioteket ska skärskådas. Veckans dilemma handlar om att gapa efter för mycket.

Fredrik “bara tio timmar XCOM 2 till!” Eriksson
Mitt liv är rätt bekymmersfritt just nu, ty jag spelar Xcom 2. Å andra sidan slopade jag de spelen jag lirade innan Xcom 2. Minns knappt vilka det var … Jo, Lego City Undercover är ett av offren, Kathy Rain ett annat. Kan man spela flera spel “samtidigt”, eller är det ett projekt dömt att misslyckas? (Småbarnsföräldrarna i staben hånskrattar förmodligen nu…)

Rikard “R.I.P. min pc” Olsson
Jag har försökt många gånger och kan fastslå att det är stört omöjligt. Ett av spelen tar alltid över min fulla uppmärksamhet, oftast i veckor framöver. Inte för att det är ett dilemma jag brottas med nu när min pc är helt kaputt. Sörj den och skicka gärna era kondoleanser till mig.

Jerry “ska det va’ ska det va’ ska det va'” Fogselius
Just nu kör jag dessa PC-spel parallellt: Mad Max, Ghost Recon: Wildlands, Dark Souls 3, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Far Cry 3, Alan Wake och The Witcher 2. Och då har jag inte ens nämnt alla konsolspel jag för tillfället också drunknar i.

Jag brukar vanligtvis inte jonglera med riktigt såhär många spel på en och samma gång, men det är sommar så vafasen … roligast har jag dock med Battlegrounds och jag tror att en rimlig sweet spot – för min del – är att ha max tre olika titlar att spela samtidigt, för tre olika ändamål: först och främst ett kul onlinespel (Battlegrounds), sedan något härligt att avnjuta i co-op (Dark Souls 3 eller Wildlands) och sist men inte minst en redig singleplayer-upplevelse (The Witcher 2 eller Mad Max). Där har du svaret på din gåta, Fredrik!

Mattias “har hitta balansen” Frost
Som Jerry är inne på är nyckeln till framgång att ha olika ändamål för spelen. Att kötta fem open world-sandlådor samtidigt går bort. För tillfället har jag hittat en bra balans i Hearthstone, World of Warcraft, Secret World Legends och Fifa 17. Emellanåt kryddat med någon obskyr indiepärla.

Joakim “rastlös jävel” Kilman
Jag spelar alltid flera olika spel. Vissa är alltid dömda att försvinna ut i periferin för att aldrig någonsin avslutas. Men det är deras lott i livet. Det kan inte hjälpas. Jag har säkert ett tjugotal påbörjade spel relativt nyligen på olika plattformar. Sen är det ett par av dem som faktiskt blir spelade i nån större grad. Jag är en rastlös jävel, så jag gillar att testa lite av allt.

Thomas “Sån där™” Petersson
Jag är också en Sån där™ som brukar ha ett par spel igång samtidigt och av samma skäl: vilket humör man är på. Är man på simpelt skit i allt jag vill bara kötta lite-humör, bittert kontemplativt filosofiskt humör eller nu jäklar ska jag grotta ner mig i fyra timmar i min karaktär och dess framtidsmål-humör vill man så klart spela olika spel. Tiden är alltid ett problem men jag förstår trots det inte hur man bara kan vilja spela ett spel under en längre tid. Om man inte är en person som är på samma humör jämt då. Finns det sådana och borde inte de typ vara inspärrade eller nåt?

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts