Videorecension: Rime

Videorecension: Rime

Rime är ett väldigt vackert men i slutändan ganska ihåligt spel. Min skrivna recension hittar ni här och den utlovade videorecensionen finnes här nedan. Dock dras den återigen – liksom förrförra veckans video om Forza Horizon 3: Hot Wheels – med slumpmässiga hack, något jag tillskriver dålig optimering av själva spelet. Men det kan också finnas en annan bov i dramat.

När Rime lanserades för allmänheten för exakt en vecka sedan hade det sällskap av det ökänt aggressiva piratkopieringsskyddet Denuvo. Exakt hur Denuvo fungerar tycks ingen veta (anledningen till att det tidigare varit så svårknäckt är att varje spel har lite annorlunda skydd) men kontentan är att Denuvo kontroller att spelet är äkta i stort sett hela tiden.

Enligt crackern Baldman sker den här kontrollen upp till 300 000 gånger (jämfört med runt 1000 gånger för titlar som Prey och Nier: Automata) när man startar Rime och laddar in en sparfil, en process som även jag upplevde som oroväckande långdragen. Senare, under själva spelandet, aktiveras 10-30 “triggers” per sekund (1-2 i Prey och Nier) vilket enligt Baldman har en verklig negativ inverkan på spelets prestanda.

Efter att det hade uppdagats att Rime använder Denuvo lovade utvecklarna Tequila Works att ta bort skyddet så fort det hade knäckts. Så har nu skett, och mycket riktigt planerar Tequila Works att patcha bort Denuvo från Rime någon gång under nästa vecka. Först då får vi reda på om spelets prestanda verkligen förbättras i dess frånvaro.

Videorecensionen? Jo just det ja, den har ni här. Den är ganska hackig.

Recension: Rime

Benny är besviken på Tequila Works färgsprakande äventyr.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts