Valve avslöjar nya detaljer om Steam Direct

Valve avslöjar nya detaljer om Steam Direct

Sedan Valve tidigare i år annonserade att de skrotar Steam Greenlight till fördel för det nya Steam Direct har frågorna varit många. Den största av dessa har varit vilken avgift som Direct kommer att ta för att publicera spel via tjänsten. Greenlight hjälpte å ena sidan många självständiga utvecklare och hobbyister att få sina spel släppta på Valves tjänst, men det ledde också till att mängder av shovelware, ofärdiga prototyper och, i värsta fall, rena bedrägerier. Tanken är att Direct ska skära ner på de fasonerna utan att drabba de ärliga indie-utvecklarna.

Till en början hävdade Valve att detta kunde röra sig om allt från $100 till $5000. Nu vet vi dock att den slutgiltiga summan hamnade i den absoluta botten av det spannet – det kommer alltså kosta $100 för varje spel man publicerar via Steam Direct, vilket enligt Google i runda slängar motsvarar 860 kronor.Detta skiljer sig från Greenlight som kostade lika mycket men endast krävde en engångssumma, varpå den som betalat kunde lansera oändligt antal spel, vilket många lurendrejare utnyttjade.

Detta avslöjades i ett officiellt uttalande, där de även gör klart att de valde den här prislappen tack vare feedback från Steams användare.

– Till att börja med funderade vi kring $500-strecket men samtalet med vår community fick oss att ifrågasätta varför avgiften inte var så låg som möjligt, och ledde oss till att tänka på hur vi skulle kunna få en så låg summa att fungera.

Ars Technica meddelar också att Valve planerar att återbetala summan när spelet i fråga har sålt mer än $1000.

Valve pratar också om hur de planerar att uppdatera Curator-systemet som hade potential men har ignorerats att både användare och kuratorer sedan det släpptes. Bland annat ska en curator nu kunna skapa samlingar för att göra sina rekommendationer mer skäddarsydda. De kommer också ha möjligheten att publicera annat innehåll på sina sidor, såsom videor.

När Steam Direct lanseras vet vi ännu inte men Valve hintar att de kommer att annonsera ett datum snart.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts