Rockstar har övertygat Take-Two om att lämna OpenIV i fred

Rockstar har övertygat Take-Two om att lämna OpenIV i fred

Förra helgen skrev vi några rader om OpenIV, det enormt populära och användbara moddverktyget till Grand Theft Auto IV och V. Efter åratal på marknaden hade Take-Two-Interactive (GTA-seriens utgivare) plötsligt beslutat sig för att stänga ner OpenIV på grund av att verktyget leder till “mer fuskande i Grand Theft Auto Online“. Vilket kan vara sant, men eftersom OpenIV primärt används för single-player-moddar ledde det till stort ramaskri på internet.

Namnunderskrifter samlades ihop och användarrecensionerna skiftade ton till “överväldigande negativt” på Steam. Och nu verkar det faktiskt som att allt högljutt klagande gett resultat. På sin officiella hemsida har GTA-utvecklarna Rockstar meddelat att de lyckats övertyga Take-Two om att fortsätta tillåta single-player-moddar till deras pc-spel såtillvida de inte påverkar onlinespelandet.

Rockstar påpekar dock att Take-Two fortfarande inte godkänner dessa moddar officiellt, så de kan välja att stiga in och stoppa vilket projekt som helst, när som helst. Samtidigt har GTANet på Twitter meddelat att OpenIV är tillbaka med en ny uppdatering, så det här verkar faktiskt bli en historia med ett relativt lyckligt slut för GTA-fans världen över. Förutom Fuskar-Pelle då, men Fuskar-Pelle suger så det kan han gått ha.

GTANet | GTAForums on Twitter

Yep, @OpenIV is back! https://t.co/p5Qi3FwFO7

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts