Pewdiepie är inte längre världens mest inflytelserika gamer

Pewdiepie är inte längre världens mest inflytelserika gamer

Pewdiepie “Felix” Kjellberg har haft ett stormigt 2017. I februari kapade både Disney och Youtube sina finansiella band med Youtube-stjärnan efter en rad misslyckade antisemitiska skämt. Sedan dess har Pewdiepie svarat på kritiken och börjat streama på Twitch som en direkt motreaktion till den pågående “reklamdöden” på Youtube.

Allt det här har lett till att Pewdiepie mist sin position som “världens mest inflytelserika gamer”. I alla fall om man litar på den amerikanska affärstidningen Forbes och den “sociala insiktsplattformen” Captiv8 (åh herregud) och det kanske man bör eller inte bör göra, vad vet jag. Hur som helst ser topp 10-listan över världens mest inflytelserika gamers numera ut som följer. Hur många följer du?

10. Mari Takahashi
9. SkyDoesMinecraft
8. TheSyndicateProject
7. DanTDM
6. Jacksepticeye
5. SSSniperWolf
4. Sonja Reid
3. VanossGaming
2. PewDiePie
1. Markiplier

Själv har jag utöver Pewdiepie enbart hört talas om två av dessa personer tidigare (Jacksepticeye och Sonja Reid, den sistnämnda enbart för att hon medverkade i PC Gaming Show under nyss avslutade E3) och har ingen aning om vem Markiplier är. Men han är tydligen rätt populär?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts