Nu är Battleborn äntligen free-to-play

Nu är Battleborn äntligen free-to-play

Äntligen, liksom. I mitt och många andras tycke borde onlinskjutaren Battleborn ha gått free-to-play för länge sedan – när det släpptes förra våren var floppen omedelbar (inte minst med tanke på att spelet släpptes samma månad som braksuccén Overwatch) och redan i september under fjolåret spekulerades det hejvilt kring Battleborns eventuella steg över till free-to-play-marknaden. Nu har det äntligen skett.

Då som nu vägrar dock Gearbox kalla spelet för free-to-play, trots att det numera betecknas som sådant på Steam. Istället används orden “free trial” i den nya trailern nedan och i blogginlägget på den officiella hemsidan. Det nya Battleborn erbjuder sex gratishjältar (av totalt 30) som byts ut varje vecka. Progressionen är permanent, så när en hjälte återkommer till rotationen kommer dina framsteg bibehållas, och det finns heller inga tids- eller nivågränser (som annars brukar gå hand i hand med utrycket “free trial”, men whatever).

Man kan köpa till innehåll antingen enskilt eller genom en komplett uppgradering till det fulla Battleborn för 30 euro. Om man spenderat pengar på exempelvis skins eller nya hjältar i free-to-play-spelet kommer man kompenseras med ingame-valuta om man väljer att uppgradera till fullversionen.

Här är den nya “free trial”-trailern för Battleborn.

Battleborn: Free Trial Launch Trailer

Play the Battleborn Free Trial! Battle in unlimited competitive multiplayer matches with a rotating roster of playable heroes. Now available on PC, Xbox One, and PlayStation 4. Check out this blog post for more information on the Free Trial: http://2kgam.es/freetrial The universe teeters on the brink of extinction and only the most powerful Battleborn can stop it.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts