Microsoft tillåter fanutvecklat Halo-spel

Microsoft tillåter fanutvecklat Halo-spel

För drygt ett år sedan skrev vi om Installation 01, en gratis fanutvecklad ”artistisk hyllning” till de Bungie-utvecklade Halo-spelens mutliplayerdelar. Vid tillfället var utvecklarna säkra på att arbetet var “helt lagligt” och de följde noggrant de riktlinjer som Microsoft själva plitat ner i sitt Game Content Usage-regelverk.

De nuvarande Halo-utvecklarna 343 Industries hade också tagit på sig ansvaret för Installation O1:s officiella forum, så det verkade som att alla parter kom väl överens. Och nu har Church, Project Manager & Lead för Installation 01, berättat att utvecklarna fört ett framgångsrikt och betryggande Skype-samtal med 343 Industries.

– Genom dessa interaktioner har vi försäkrat oss om att Installation 01 inte är omedelbart juridiskt hotat, förutsatt att vi förblir icke kommersiella i både natur och omfattning och noggrant fortsätter följa Microsofts Game Content Usage-regler.

När vi kommer kunna spela Installation 01 vet vi i nuläget inte (det enda som står under nedladdningsfliken på hemsidan är ordet “snart”) men personligen ser jag fram emot att få återuppleva mina CTF-bravader på klassiska Blood Gulch någon gång inom den inte alltför avlägsna framtiden.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts