Man kan spela som svart nazist i Call of Duty: WWII

Man kan spela som svart nazist i Call of Duty: WWII

Medan kampanjen i Sledgehammers nya förstapersonsskjutare Call of Duty: WWII vill berätta en autentisk Andra världskrigs-berättelse strävar multiplayerdelen efter raka motsatsen. I en intervju med Eurogamer har studions medgrundare Michael Condrey berättat att man tagit sig en rad “kreativa friheter” med onlinebataljerna.

För det första innehåller multiplayerkartorna i Call of Duty: WWII inga hakkors (de kommer dock närvara i kampanjen) och för det andra kan spelare skräddarsy sina avatarer lite hur de vill, oavsett för vilken sida de strider för. Detta innebär att det är fullt möjligt att, till exempel, strida som som en svart kvinnlig nazist.

– Vi vet att det inte hände i de tyska styrkorna, säger Michael Condrey. Vi vet att det fanns mycket rasism och spänningar under 40-talet, så du skulle inte kunna hitta en svart tysk soldat som slåss bredvid de andra tyska soldaterna. Vi vill att det här ska handla om dig.

– Det här handlar om att placera dig i det sociala rummet i din egen soldat. Och vi vill att det ska vara givande och meningsfullt. Jag vill inte att det ska vara vårt beslut att tvinga dig bort från din karaktär bara för att för att du spelar som en tysk soldat i axelmakternas lag.

Alla vapen kommer också vara tillgängliga för bägge sidorna i Call of Duty: WWII, vilket förmodligen är lika bra. Om man nu ändå inte satsar på att göra en verklighetstrogen onlinedel är det bara smart att ta den så långt ifrån verkligheten som möjligt, och därmed göra helheten lättare att köpa som ren fiktion.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts