Josef Fares: “PS4 är som en fem år gammal pc”

Josef Fares: “PS4 är som en fem år gammal pc”

Under Electronic Arts presskonferens på E3 (läs vår kompletta sammanfattning här) presenterades A Way Out, det nya co-op-spelet av svenska studion Hazelight och dess regissör Josef Fares. A Way Out var Electronic Arts höjdpunkt inte bara för att det verkar göra nya saker med berättande via delad skärm, utan även för Josef Fares öppenhjärtiga och passionerade presentation.

Sedan E3 har Josef Fares fortsatt vara väldigt frispråkig. I en intervju med Engadget passar han på att ge en känga åt de nuvarande konsolerna, till synes helt oprovocerat.

– Vill ni ha den ärliga sanningen? Den här maskinen är inte lika kraftfull som ni tror, säger Fares och pekar på den Playstation 4 som kör A Way Out under en presentation av spelet.

– Den är som en fem år gammal pc. Om konsoler vore lika kraftfulla som datorer är idag skulle du se helt annorlunda spel. Det mesta av jobbet utvecklare utför idag är för att få spelen att fungera på konsoler.

Det här är givetvis vedertagen fakta vid det här laget (Playstation 4 släpptes hösten 2013) men det gör ändå gott att bli påmind om verkligheten mellan varven. I intervjun med Engadget säger Fares också att “A Way Out kommer bli ännu bättre än Brothers, och spelet efter det ännu bättre än så” så det verkar inte som att han kommer lägga spelkarriären på hyllan inom en överskådlig framtid.

Josef Fares har även utfört motion capture för en av spelets huvudroller Leo medan utseendet är baserat på storebrorsan Fares Fares.

Josef Fares on Twitter

My big brother Fares Fares plays Leo in A Way Out!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts