Enorm dokumentär om Final Fantasy XIV

Enorm dokumentär om Final Fantasy XIV

Danny O’Dwyer tycker att något är fel med modern spelmedia. I alla fall bland de absolut största aktörerna, såsom Gamespot, där Danny jobbade fram till den 9 september i fjol. Alla som följt Gamespot de senaste åren vet att de mer och mer tappat sitt fokus, och numera inkluderar övrig popkultur i sin bevakning för att kunna tilltala en större publik.

Danny bryr sig bara om spel och vill bevaka dem på en djupare nivå. Därför grundade han Noclip, en Youtube-kanal helt och hållet finansierad via Patreon, av spelare som du och jag. Danny gör dokumentärer om spel, och vi har tidigare lyft fram dokumentären om fjolårets reboot av Doom som han gjorde under slutet av fjolåret. Nu är det dags för ännu en osannolik framgångssaga.

När Final Fantasy XIV släpptes under hösten 2010 betraktades det som en flopp. Metacritic-snitttet hamnade på 49 av 100 och spelet ansågs vara både trasigt, monotont och ytligt, och drogs med ett hemskt användargränssnitt och nonsensartade spelarbegränsningar. Istället för att överge spelet och gå vidare inledde dock Square Enix en av spelhistoriens mest omfattande räddningsoperationer någonsin.

Den tredelade dokumentären här nedan bjuder på en nära två timmar lång kartläggning av Final Fantasy XIV, från den bespottade originalreleasen till det omtyckta spel det är idag. Så ta en episk långlunch och bänka dig framför tv:n eller datorskärmen. Speldokumentärer av det här slaget bör uppmärksammas, och det bästa sättet att göra det på är att faktiskt se dem och tala om dem.

FINAL FANTASY XIV Documentary Part #1 – “One Point O”

In the first video in our three-part series, we tell the story of how the 1.0 version of FINAL FANTASY 14 came to be. How FINAL FANTASY 11 inspired its design, the ways in which the game fell short and how Square-Enix and the development team reacted to its failure.

FINAL FANTASY XIV Documentary Part #2 – “Rewriting History”

In the second video in our three-part series, we talk to the team at Square Enix about the incredible decision to spend over a year patching the 1.0 version of the game, only to destroy it. Forever. Noclip operates entirely through the funding of its members.

FINAL FANTASY XIV Documentary Part #3 – “The New World”

In the third and final video in our series, we rejoin the team at the launch of A Realm Reborn and take a look at how the events of 1.0 have echoed through time, even as the realm of Eorzea moves on. Noclip operates entirely through the funding of its members.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts