E3 2017: Ubisoft kom, såg och segrade

E3 2017: Ubisoft kom, såg och segrade

Hittills har jag tyckt att E3 2017 varit en rätt ljummen historia. Electronic Arts, Microsofts och Bethesdas konferenser var sömniga (likaså Sonys) men redan från början stod det klart att Ubisoft ville bjuda på något alldeles extra. Man avslöjade det hett beryktade (och smått vansinniga) Nintendo-samarbetet Mario + Rabbid’s Kingdom Battle direkt, och jag kunde knappt tro mina ögon när det visade sig vara en Xcom-klon som utspelar sig i Svampriket! Det är sånt här man normalt endast ser i feberdrömmar.

Men Mario + Rabbid’s Kingdom Battle är Switch-exklusivt, så det lämnar vi därhän. Istället går vi vidare till presskonferens andra demo, det vill säga Assassin’s Creed Origins. Jag måste dock säga att jag är besviken, både nu och under den första visningen under Microsofts presskonferens.

Det verkar inte som att Ubisoft lärt sig överdrivet mycket av de senaste årens kritik mot deras alltmer likartade spel, och om man kisar lite grann kan man nästan missta Assassin’s Creed Origins för en medeltida version av Ghost Recon: Wildlands. Spelet har en rejäl uppförsbacke inför lanseringen den 27 oktober, men förhoppningsvis övertygar den öppna rollspelsdesignen när vi väl får spelet i våra egna händer.

Assassin’s Creed Origins: E3 2017 Mysteries of Egypt Trailer

Dive into Ancient Egypt, from deserts to lush oases, from the Mediterranean Sea to the tombs of Giza in Assassin’s Creed Origins. Available on October 27th, 2017. Join us now: Website: http://assassinscreed.com Facebook: https://www.facebook.com/assassinscreed/

Efter Assassin’s Creed var det dags för The Crew 2, uppföljaren till det rätt mediokra men vidöppna racingspelet från 2014. Ivory Towers Stephane Baley lyckades med att både vara supermysig och respektingivande på samma gång när han presenterade spelets fiktiva version av USA (Frihetsgudinnan är inte så där nära kusten i verkligheten) som spelare kan utforska med motorcyklar, rallybilar, monstertruckar, flygplan, båtar och sportbilar.

Spelet verkar också innehålla traditionell banbaserad racing, vilket i alla fall fick mig att höja på ögonbrynen, tillsammans med frustande formel 1-doftande vansinnesfordon. The Crew 2 släpps tidigt nästa år och man kan registrera sig på den officiella hemsidan för information om kommande betatillfällen.

THE CREW 2 – E3 2017 – REVEAL TRAILER [EU]

Register to be among the first to play! http://www.thecrewgame.com/beta Welcome to Motornation! The newest iteration in the revolutionary franchise, The Crew 2 captures the thrill of the American motorsports spirit in one of the most exhilarating open worlds ever created. Take the challenge to the ground, sea and sky.

YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Nästa punkt på agendan var en ny trailer för South Park: The Fractured But Whole, det ständigt försenade rollspelet av Ubisoft San Francisco. Den här gången känns det dock som att man faktiskt kommer hålla releasedatumet (den 17 oktober). Ett orosmoment är att spelet inte längre utvecklas av Obsidian (som låg bakom den fantastiska föregångaren The Stick of Thruth) men eftersom tv-seriens författare Trey Parker och Matt Stone är rejält inblandade även den här gången känns det som att spelet är i trygga och kapabla händer.

South Park: The Fractured But Whole: E3 2017 Official Trailer – Time to Take a Stand

The Coon and Friends and Freedom Pals face off in an epic superhero franchise battle. As the New Kid with a super-powered butt, will you have what it takes to unite your allies and save South Park? Join Cartman, Stan, Kyle, and Kenny in the South Park video game and bring peace to South Park!

VR-spelet Transference var presskonferens mest oväntade inslag. Inte bara utvecklas det av den Elijah Wood-ledda studion Spectrevision ( i samarbete med Ubisoft Montreal), man blir inte heller särskilt klok av trailern. Alls. Därför styr vi kosan till den officiella hemsidan för att läsa att Transference är en “psykologisk thriller som kombinerar spel med film” och at man kommer få “utforska ett multidimensionellt hem fyllt med hemligheter att upptäcka” och “välja hur man ska reparera en familjs liv”.

Transference kommer släppas till både HTC Vive och Oculus Rift någon gång nästa vår.           

Transference – E3 Announcement trailer

Transference is a psychological thriller and the first game collaboration between SpectreVision and Ubisoft. Bridging the gap between movies and games, lose yourself in the destructive tale of a man’s obsession as you explore his digitally recreated memories. Available in Spring 2018

Efter den här mentala urladdningen fick vi ett spel som det kändes betydligt lättare att begripa. Skull and Bones utvecklas av Ubisoft Singapore, studion som hade ansvaret för båtstriderna i Assassins’s Creed IV: Black Flag, och det märks. I premiärtrailern gör flera olika piratskepp upp med varandra (5v5 pvp) i det Indiska havet, och tävlar om att samla mest loot.

Skull and Bones släpps först nästa höst, men innan dess kan man anmäla sig för en kommande beta via den officiella hemsidan. Vid en första anblick framstår Skull and Bones som rätt simpelt, men det gjorde i och för sig For Honor också, och det spelet visade sig ha ett både djupt och belönande spelsystem.

Skull and Bones: E3 2017 Announcement Cinematic Trailer – PT

Sail the high seas of Skull and Bones, an online naval open world game set during the Golden Age of Piracy in the exotic and untamed frontier of the Indian Ocean. Sign up for Beta Access at www.skullandbonesgame.com #SkullAndBones www.skullandbonesgame.com www.facebook.com/skullandbonesgame ABOUT Skull and Bones: It is the Golden Age of Piracy.

Skull and Bones: E3 2017 Multiplayer Gameplay Walkthrough

Watch the world premiere of Skull and Bones official gameplay video to see a first look at rival pirate gangs fighting in explosive naval combat during the Golden Age of Piracy. Sign up for Beta Access at www.skullandbonesgame.com #SkullAndBones www.facebook.com/skullandbonesgame ABOUT Skull and Bones: It is the Golden Age of Piracy.

Efter Skull and Bones fick pc:n inta baksätet i några minuter medan vi tittade på dansande Just Dance-apor (i sällskap med artisten Bebe Rexha), mobilspelet South Park: Phone Destroyer och det mystiska och plastiga konsolspelet Starlink: Battle for Atlas.

Jag rynkade på näsan åt allt det här, och inte blev det bättre när vi presenterades för Steep-expansionen Road to the Olympics (jag tyckte att originalspelet var en bökig bagatell). Road to the Olympics släpps den 5 december och av allt att döma sitter Ubisoft på de officiella licenserna för vinter-OS som drar igång i Kina under februari nästa år.

Steep™ Road to the Olympics – Announcement E3 2017

With Steep™ Road to the Olympics expansion, live the athlete’s journey to the Pyeong Chang 2018 Winter Olympics (South Korea). The expansion will feature new fresh, unique challenges as well as official Olympics disciplines including Downhill, Slopestyle, Halfpipe, Giant Slalom, Super G and Big Air.

Efter en rad mindre intressanta avslöjanden var det äntligen dags för gameplaypremiär för Far Cry 5. Spelet är fortfarande ett Far Cry bortom alla tvivel, men det ockuperade Montana är ändå en vansinnigt intressant plats för ett spel av den här typen. Alla vägar har stängts av och mobiltäckningen suger, så det är upp till dig att sätta stopp för den religiösa domedagssekt som sätter skräck i lokalbefolkningen.

Vid sin sida har man några liktänkande individer, inklusive krypskytten Grace Armstrong, piloten Nick Rye, hunden Boomer och någon jäkla internetidiot som brakar in i fiendebasen med en lastbil. Trailern är väldigt noga med att visa upp både den kontroversiella gestaltningen av religion och gammalt hederligt Far Cry-nonsens. Det hela känns lite som en kompromiss men i slutändan förmodligen rätt nära vad vi kan förvänta oss vid lanseringen den 27 februari nästa år.

Far Cry 5 – The Father’s Amazing Grace [E3 Trailer] – AUT

Vereint eure Stimmen mit denen des Vaters und seiner treu ergebenen Gefolgschaft Far Cry 5 wird ab dem 27. February 2018 auf PS4, Xbox One and PC erhältlich sein.

Far Cry 5 – Fall’s End Liberation [E3 Gameplay Walkthrough]

Hire members of the Resistance and take advantage of their special skills, pick your weapons and vehicles in a large rooster, and command specialized animals to take down the Project at Eden’s Gate forces. Far Cry 5 will be available on PS4, Xbox One and PC on February 27th, 2018.

Ubisoft brukar alltid spara ett stort avslöjande till sist och så var fallet även i år.

De flesta av oss trodde nog att Beyond Good and Evil 2 var ett dött projekt vid det här laget (eller i alla fall väldigt tidigt i utvecklingen) men tji fick vi när en märkbart rörd Michel Ancel steg in på scenen efter en oerhört fascinerande premiärtrailer. Vi presenterades för en framtida megastad befolkad av mängder av “hybrider” (djurhumanoider) och fick glimtar av den feta grisen Zhou Yuzhu, apan Knox, mekanikern Shani och den mystiska Dakini, ledaren för den lilla piratbesättning som Knox och Shani tycks vara en del av.

Vänner av ordning fastnade givetvis för Shani (samma namn som originalspelets huvudrollsinnehavare Jade kallades för av de utomjordiska parasiterna Domz) och Dakinis gröna ögon. Mycket riktigt har Michel Ancel också bekräftat att Beyond Good and Evil 2 är en prequel med mycket klara kopplingar till originalet, och han berättar mycket mer om den tungt religiösa spelvärlden i videon under trailern här nedan (tydligen ska spelet också ha genomgripande onlinefunktionalitet?).

Själv är jag oerhört pepp på det här spelet (det har jag i och för sig varit de senaste 15 åren) men måste faktiskt ifrågasätta Ubisofts beslut att visa upp det ännu en gång utan en tillhörande gameplaydemo. Vi ser fram emot att (förhoppningsvis) få en ordentlig titt på Beyond Good and Evil 2 under nästa års E3-mässa.

Beyond Good and Evil 2 – E3 2017 World Premiere Cinematic Trailer

Embark on this epic space adventure with us and journey to System 3, for the prequel to one of Ubisoft’s most beloved games! Find out more on: http://bgegame.com

Beyond Good and Evil 2: E3 2017 Trailer Breakdown with Michel Ancel | Ubisoft [US]

Michel Ancel joins Chris Watters to give a scene-by-scene breakdown of the E3 2017 trailer for Beyond Good and Evil 2. #BGE2 https://www.facebook.com/beyondgoodandevil http://www.youtube.com/Ubisoft_US ABOUT Beyond Good and Evil 2: Journey to System 3, for the prequel to one of Ubisoft’s most beloved games!

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts