E3 2017: Microsofts presskonferens

E3 2017: Microsofts presskonferens

Det märktes att Microsoft slår lite i underläge på årets E3 (i alla fall när det gäller konsolmarknaden), för på gårdagens konferens ville de verkligen visa sig starka. Den kavalkad av spel som visades upp var imponerande. Men lite träsmak fick man ju av blotta längden på spektaklet.

För datorspelare var långa sjok av kvällen mindre intressanta då de så klart vigdes åt den nya versionen av Xbone One, nu med ett extra X. Den ”mest kraftfulla konsolen någonsin” är fortfarande inte någon större match för en kraftfull speldator, trots allt. Men en konsol med bakåtkompabilitet, och som pallar 4K-spelande är så klart trevligt för de som längtat efter det.

Vi var dock så klart mest intresserade av spelen som visades upp, förstås. Inte minst det faktum att Bioware skulle visa upp mer av Anthem än en intetsägande liten teaser. Men mer om det senare. Det blev en kväll full av obekväma talare, upprepade slogans och förbannat långa trailers – och en hel del lovande spel.

Rivstart

Först ut var Forza 7. Det såg ut som Forza, med fantastiskt detaljerad grafik och imponerande vädereffekter. Och det var väl första, men verkligen inte sista, gången under kvällen vi fick höra ”exclusive” skanderas ur högtalarna före en trailer. Kommer att drömma mardrömar om den där rösten framöver. Här är trailern hur som helst. 4K på konsol i all ära, men förhoppningsvis blir pc-versionen trimmad den här gången. Bra portar växer inte på träd.

Forza Motorsport 7 – E3 2017 – 4K Announce Trailer

Xbox One and Windows 10 exclusive. Experience the danger and beauty of competitive racing at the limit in Forza Motorsport 7. Enjoy gorgeous graphics at 60fps and true 4K resolution in HDR. Collect over 700 Forzavista™ cars, including the largest assortment of Ferraris, Porsches, and Lamborghinis ever.

 

Mer bilkörning var det i State of Decay 2. I första spelet var buggar och framedrops ett större hot mot överlevnad än zombierna, och den här gången är konceptet än mer ambitiöst med stort fokus på multiplayer och valmöjligheter. State of Decay var ett bra spel, trots sina många tekniska brister. Förhoppningsvis kan tvåan bygga på det, och samtidigt slipa till det hela lite för en mjukare upplevelse.

State of Decay 2 – E3 2017 – 4K Trailer

Xbox One and Windows 10 Exclusive. 18 months after the zombie apocalypse, the military abandons a refugee camp in small-town America. Those left behind must band together to survive the fall of civilization and the rise of the undead. In State of Decay 2, it’s up to you to gather survivors, build a community, and redefine what it means to survive.

Ännu en uppföljare blev det i Metro Exodus. Många är vi som uppskattade de första två Metro-spelen, så lite mer skjutande i den ryska post-apokalypsen skadar inte. Dock är det störlöjligt att inleda en trailer som fokuserar på slagsmål mot muterade råttor och björnar med ett Dostojevskij-citat om hopp. Eller som Kafka en gång skrev: ”Det är jävligt fånigt att slentriancitera stora författare i speltrailers”. (OBS! riktigt citat)

Metro Exodus Revealed

Metro Exodus revealed! Flee the ruins of dead Moscow and embark on an epic, continent-spanning journey across post-apocalyptic Russia in the greatest Metro adventure yet – departing 2018!

Fy farao

Alla som börjat känna att de saknar Assassin’s Creed blev nog glada för avtäckandet av Origins. En prequel om skapandet av assassin-orden. Personligen hoppas jag på fantastiska historiska miljöer som sällan skildras i spel. Det gamla Egypten borde rymma gott om intressanta saker att se, även om det nu kommer vara stöpt i typisk Ubisoft-mall. Striderna ser ut att vara mer Dark Souls-aktiga den här gången, men utöver det verkar det mesta vara sig likt. Plus en jättestor orm, förstås. Och krokodiler!

Assassin’s Creed Origins: E3 2017 Official World Premiere Gameplay Trailer

Watch the world premiere of Assassin’s Creed Origins and get a glimpse of ancient Egypt and the beginnings of the Assassin’s Brotherhood. Available October 27.

Kanske finns det även krokodiler i Rares piratäventyr Sea of Thieves. Hajar finns det hur som helst. Vi har ju redan fått se cirka en miljon filmer och genomgångar av spelet, men här är en till. Det ser himla kul ut, men vid det här laget väntar jag mest bara väldigt otåligt på att spelet ska släppas. Det var förbaskat kul det lilla jag fick testa på Gamescom i fjol, och jag hoppas få testa mer även i år.

Sea of Thieves – E3 2017 – 4K Gameplay Walkthrough

Xbox One and Windows 10 exclusive. Shipwrecks and skirmishes, skeletons and storms: join us on this voyage across the Sea of Thieves for a taste of the treasure hunting adventures that lie ahead!

 

Det börjar också närma sig release för det väldigt försenade Crackdown 3. För att väcka liv i eventuell hype för det använder sig Microsoft av Terry Crews. Hjälper det? Alla gillar ju Terry, så kanske det. Men bäst vore ju om spelet blev färdigt och visade sig vara bra, förstås.

Crackdown 3 – E3 2017 – Official 4K Trailer

Xbox One and Windows 10 exclusive. CRACKDOWN 3 OFFICIAL E3 2017 TRAILER. Step up your BOOM! Suit up and throw down as a superpowered agent on a mission to take back the city. Terry Crews as Commander Jaxon wants you to join in on the open world mayhem, dropping November 7, 2017.

 

 

Vackert som en dröm

Finast av allt var förmodligen den lite oväntade uppföljaren till Ori. Den här gången heter spelet Ori and the Will och the Whisps, och ser av allt att döma ut att bli ännu vackrare än sin redan fina föregångare. Blir det ett bättre spel också?

Ori and the Will of the Wisps – E3 2017 – 4K Teaser Trailer

Xbox One and Windows 10 exclusive. From the creators of the multi-award winning “Ori and the Blind Forest” comes the highly anticipated sequel: “Ori and the Will of the Wisps.” Embark on an all new adventure to discover the mysteries beyond the forest of Nibel, uncover the hidden truths of those lost, and unravel Ori’s true destiny.

 

För den som gillade Yooka-Laylee lika mycket som vår egen käre Rikard blir nog glad över Super Lucky’s Tale, som ser ut att vara ett 3D-plattformsäventyr i ungefär samma anda. Gulligt är det i alla fall.

Super Lucky’s Tale – E3 2017 – 4K Announce Video

Xbox One console exclusive. “Super Lucky’s Tale” is a playground platformer for all ages. Join Lucky, the ever-optimistic, energetic, and lovable hero on his quest to find his inner strength and help his beloved sister rescue the Book of Ages from Jinx. Jinx, the scheming and mysterious villain, is trying to reshape the world…but for what reason?

 

Även The Last Night visades. Ett spel vi redan längtat efter i en smärre evighet, och som alltjämt ser lika fenomenalt läckert ut. Det är ett plattformsspel som ser ut att vinna våra hjärtan enbart med sin estetik. Att det utöver det verkar vara ett väldigt intressant science fiction-äventyr skadar ju inte heller.

The Last Night on Xbox One – 4K Trailer

Xbox One console launch exclusive. The Last Night lets you explore a two-dimensional cyberpunk open world, built with four unique districts each with distinct architecture, cultures and industries. Experience action and infiltration gameplay in the great tradition of cinematic platformers and travel between districts using taxis, ferries, or monorail while trying to keep a low profile and remain undetected.

 

Även Dark Souls-doftande tredjepersonsäventyret Ashen såg intressant ut. Karaktärerna är bokstavligen ansiktslösa, men spelets estetik är onekligen uttrycksfull ändå.

Ashen announce trailer for E3 Xbox One

Ashen is an action RPG about a wanderer in search of a place to call home. There is no sun and the natural light that exists comes from eruptions that cover the land in ash. This is a world where nothing lasts, no matter how tightly you cling to it.

 

Tommy Körberg

Tyvärr blev det inget framträdande av Tommy i samband med visningen av Biowares Anthem, som såg ut som en mix mellan Destiny och Mass Effect. Naturligtvis var det väldigt, väldigt snyggt. Distraherande att det presenterades med skådespelad, extremt tillgjord fejk-voicechatt, dock. Men spelet som sådant lär sälja som smör. Utan tvekan en Destiny-utmanare. Återstår att se om det är kul att spela ensam också, eller om det förlitar sig helt på online-spel.

Anthem Official Gameplay Reveal

In Anthem™, a new shared-world action-RPG from EA’s BioWare studio, team up with friends as Freelancers-the bold few with the courage to leave civilization behind and explore a landscape of primeval beauty. Wield an arsenal of Javelin exosuits, each equipped with unique weapons and abilities.

 

Vi fick också ser mer av Middle Earth: Shadow of War. Snart har vi sett hela spelet i demo-form. Men det ser lovande ut.

Middle-Earth: Shadow of War Orc Warlord Gameplay Presentation | E3 2017 Microsoft Press Conference

Check out ugly Orcs, combat, and possession in this gameplay of Middle-Earth Shadow of War shown at the E3 2017 Microsoft Press Conference. Subscribe to GameSpot!

 

Och så resten

Om Anthem var kvällens utropstecken bland storspelen så fanns det även ett och annat smått också som lär intressera vissa. Som en trailer på Life is Strange-prequeln Before the Storm. Om inte annat lär det glädje vår käre Erik.

Life is Strange: Before the Storm – 4K Announce Trailer

Return to Arcadia Bay in Life is Strange: Before the Storm, releasing August 31, 2017.

Eller varför inte lite mer Tacoma, från skaparna av Gone Home.

Tacoma on Xbox One – 4K Trailer

Discovery. Exploration. Isolation. What is life like 200,000 miles from Earth? Uncover the mysteries held by Lunar Transfer Station Tacoma and its crew, living at the edge of humanity’s reach. Tacoma, the next game from the creators of Gone Home.

För att inte tala om det stiliga och potentiellt musikaliskt underhållande The Artful Escape.

The Artful Escape on Xbox One – 4K Trailer

Xbox One console launch exclusive. The Artful Escape of Francis Vendetti is a video game about great expectations, famous folk singers, lingering shadows, space Gods, hallucinogens, individuality, reptile shops, and wild imaginations. It’s an action, adventure, exploration, narrative driven, musical-laser-light-battle kind of game and is the debut of release from Beethoven & Dinosaur.

Och Cuphead (som för övrigt äntligen ser ut att släppas snart).

Cuphead on Xbox One and Windows 10

Xbox One console exclusive also coming to Windows 10. Cuphead is a classic run and gun action game heavily focused on boss battles. Inspired by cartoons of the 1930s, the visuals and audio are painstakingly created with the same techniques of the era, i.e. traditional hand drawn cel animation, watercolor backgrounds, and original jazz recordings.

 

Till sist fick vi lite blandad kompott, som Minecraft i 4K och ett epilepsiframkallande Dragonball-spel. För att inte tala om multiplayerspelet The Darwin Project, som presenterades på sämsta möjliga sätt medelst en jobbig gaphals som låtsades vara e-sportkommentator till förinspelad film. Bara kolla in filmerna nedan om det är något som lockar.

Minecraft – E3 2017 – 4K Trailer

Minecraft! Servers! Crossplay! 4K! The Better Together Update brings community marketplace, massive servers and cross-platform play to console this summer, unifying Minecraft across mobile, Windows 10, VR and console! And that’s not all: see a first reveal of the new Super Duper Graphics Pack, coming this fall! Song: Alakazam!

DRAGON BALL FighterZ – E3 2017 Trailer

DRAGON BALL FighterZ will be available for the Xbox One in early 2018! Arc System Works delivers an explosive, action-packed game that combines classic 2D fighting with advanced 3D character models that look and feel as if they are ripped straight out of the DRAGON BALL series.

The Darwin Project on Xbox One and Windows 10 – 4K Trailer

The Darwin Project is reinventing the battle royale sub-genre. It challenges players to survive the cold and fight to the death in a treacherous, snow-covered arena. In the Darwin Project the environment is as dangerous as the players themselves.

 

Code Vein – PS4/XB1/PC – Thorns of Judgement (E3 2017 Trailer)

Code Vein is coming to PS4, XB1 and PC in 2018! In the not too distant future, a mysterious disaster has brought collapse to the world as we know it. Towering skyscrapers, once symbols of prosperity, are now lifeless graves of humanity’s past pierced by the Thorns of Judgment.

Deep Rock Galactic on Xbox One – 4K Trailer

Xbox One console launch exclusive. In Deep Rock Galactic, join a team of badass space dwarves in this stylish one to four player co-op first-person shooter. Fight, dig and explore your way through enormous procedurally generated cave systems, uncover the riches, and make it out alive.

 

 

 

 

 

 

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts