E3 2017: Detta hände på PC Gaming Show

E3 2017: Detta hände på PC Gaming Show

För tredje året i rad ordnade våra internationella kollegor PC Gaming Show, den enda pc-fokuserade presentationen under hela E3. Precis som tidigare höll Sean Plott i trådarna (tillsammans med internetpersonen OMGitsfirefoxx) och tilldragelsen fick en riktig smakstart i form av Xcom 2: War of the Chosen, en helt ny expansion till Firaxis turbaserade strategijuvel Xcom 2 från fjolåret.

War of the Chosen ska vara “åtminstone dubbelt så stort” som expansionen Enemy Within till det förra Xcom-spelet, och i centrum finner vi föga förvånande The Chosen, lila utomjordingar som för tankarna till angara från Mass Effect: Andromeda. Under kampanjens gång kommer man möta samma individer flera gånger, och de ska utvecklas i takt med att du själv blir starkare.

Därtill tillkommer de gamla vanliga nyheterna, såsom fler vapen och nya karaktärsklasser. Xcom 2: War of the Chosen släpps redan mot slutet av sommaren, den 29 augusti, och här är debuttrailern.

XCOM 2: War of the Chosen trailer – PC Gaming Show 2017

The first trailer for XCOM 2’s first expansion, War of the Chosen. See more on http://www.pcgamer.com and watch the PC Gaming Show livestream at http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Showen fortsatte med en trailer för Double Fines nya spel Ooblets, ett supermysigt socialt sandlådespel i stil med Nintendos klassiska spelserie Animal Crossing. Ooblets släpps någon gång under nästa år.

Ooblets trailer – PC Gaming Show 2017

The new trailer for Ooblets from the E3 2017 PC Gaming Show. Ooblets is a town life game with farming, dancing, and adorable creatures. Watch the PC Gaming Show: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/ Ooblets official site: https://ooblets.com/

Därefter var det dags för Battletech, ett turbaserat strategispel med stora robotar utvecklat av Shadowrun Returns-studion Harebrained Schemes som kommer ges ut av svenska Paradox.

Battletech utspelas i samma universum som de gamla goda Mechwarriror-spelen, och precis som fallet var i dem är det superviktigt att bepansra dina stridsrobotar på rätt ställen och utrusta dem på ett sätt som inte leder till överhettning. Man kan även sikta in sig på individuella kroppsdelar för att förstöra vissa vapen.

Vi har hela tre klipp från Battletech, ett om din hembas mellan uppdragen, ett om striderna och ett med den fullständiga intervjun under PC Gaming Show.

BattleTech customization on the Argo – PC Gaming Show 2017

A look at BattleTech’s ship, the Argo, with some development footage. Official site: http://www.battletechgame.com More from the PC Gaming Show here: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

BattleTech in-development combat gameplay – PC Gaming Show 2017

In-development footage of BattleTech’s combat. Official site: http://www.battletechgame.com More from the PC Gaming Show here: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

BattleTech interview – PC Gaming Show 2017

Jordan Weisman shows off BattleTech’s singleplayer at the PC Gaming Show. Watch the show here: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Nästa punkt på agendan var Taleworlds hett efterlängtade uppföljare Mount & Blade II: Bannerlord. De flesta väntade sig ett lanseringsdatum (i alla fall hoppades min kompis på det) men allt vi fick var en liten trailer med lite slagsmål och lite hästridning, helt utan kommentarer eller övrig information av utvecklarna. Snopet!

Mount and Blade 2: Bannerlord gameplay – PC Gaming Show 2017

Watch the new Mount and Blade 2 gameplay from the PC Gaming Show. Head over here for more from the show: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Att Total War: Warhammer II släpps den 28 september fick vi reda på redan tidigare idag (eller igår, beroende på när den här massiva artikeln faktiskt är klar för publicering lol) så det kändes lite udda när lanseringsdatumet hanterades som ett världsexklusivt avslöjande här.

Hur som helst fick vi en ny trailer med high elves och lizardmen, och löften om ytterligare två spelbara fraktioner i det färdiga spelet. Dessutom fick vi veta att man kommer kunna kombinera tvåans världskarta med den från ettan, för att skapa ett riktigt, riktigt stort slagfält. Det är ju ganska häftigt.

Total War: Warhammer 2 interview and trailer at the PC Gaming Show 2017

Sean “Day9” Plott talks to The Creative Assembly’s Al Bickham about Total War: Warhammer 2 at the PC Gaming Show 2017.

Total War: Warhammer 2: The Battle of the Fallen Gates – The PC Gaming Show 2017

The Total War: Warhammer 2 cinematic from the PC Gaming Show. It’s the High Elves vs. the LIzardmen! Warhammer 2 is out September 28th, 2017. Watch the PC Gaming Show: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Undertecknad är dock inget Total War-fan (jag har fått för mig att serien är alldeles för komplicerad för mig) så jag blev lite uttråkad av det föregående segmentet.

Tack och lov kom ett gäng storögda och storbröstade waifus till min räddning (något som alltid väcker min uppmärksamhet) i form av en trailer för expansionen Wonderland Dreams till det digitala kortspelet Shadowverse. Själv har jag aldrig hört talas om någotdera, men karaktärsdesignen är ju fin.

(Trailern finns inte på PC Gamers Youtube-kanal så jag sökte upp den hos en annan istället).

SHADOWVERSE WONDERLAND DREAMS E3 2017 Trailer

WONDERLAND DREAMS E3 2017 Trailer —————————————-­————————– SUBSCRIBE HERE ► http://goo.gl/pmXA4A FACEBOOK ► http://goo.gl/i2HwI1 TWITTER ► https://twitter.com/RealZRS TWITCH ► http://www.twitch.tv/zrsgaminghd MY SECOND CHANNEL ► https://www.youtube.com/user/ZRSGamezHD —————————————-­————————– ► Sponsors: ♦ Check out Loot Crate! – https://lootcrate.com/bora – Save 10% with code BoRa Subscribe for the Latest & Best Games News, Game Trailers, Teaser & Games Walkthroughs.

PC Gaming Show sponsrades av Intel, och det demonstrerades med all önskvärd tydlighet under presentationens mest långrandiga segment.

Doug Fish från Intel pratade i närmare tio minuter om streamare och deras inverkan på den moderna spelbranschen, drog in youtubaren Tefty Teft på scenen, hajpade upp Intels nya processer i9 Extreme Edition (som vi kan anta ska vara som skräddarsydd för streamers) och nämnde också att man samarbetar med Bungie under utvecklingen av Destiny 2 för att se till att spelet drar nytta av processorernas alla kärnor på bästa sätt.

Doug Fish pratade även om en tävling kallad Level Up Contest där bland andra Tim Schafer kommer agera domare. Intel vill upptäcka “nästa stora grej” bland indieutvecklare och man är även numera global leverantör åt esportligan ESL och kommer ordna en sorts “grand slam”-turnering i Counter-Strike: Global Offensive där det vinnande laget kammar hem en miljon dollar i bonusbetalningar. Slutligen lyfte Doug Fish fram Ready at Dawns nya VR-spel Lone Echo och dess multiplayerdel Echo Arena, men mer om det senare.

Nästa segment lyfte upp intressenivån över “meh” igen. Nights in the Wood-utgivarna Finji presenterade det nya isometriska och Zelda-doftande äventyret Tunic. Spelet utvecklas av en enda person, Andrew Shouldice, och gick tidigare under namnet Secret Legend. Spelet kommer släppas någon gång under 2018.

Tunic trailer – PC Gaming Show 2017

An extended look at Tunic, formerly known as Secret Legend. One brave little fox, one big isometric world. For more from the PC Gaming Show, head to http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Nu var det äntligen dags för det kanske mest efterlängtade framträdandet av alla. Herr Playerunknown, det vill säga Brendan Greene, närvarade i egen hög person för att prata om sitt oerhört framgångsrika early access-spel Playerunknown’s Battlegrounds. Utvecklarna hos Blupoint koncentrerar sig fortfarande främst på att stabilisera spelet, men efter det kommer det få repriser (både i 2d och 3d) och ett dynamiskt system som gör att spelare kan klättra över objekt av varierande höjd med tillhörande unika animationer.

Playerunknown’s Battlegrounds kommer även uppdateras med helt nya väder- och ljuseffekter i form av dimma, förbättrat regn och solnedgångar. Det förstnämnda kommer tvinga ut snipers från sina gömställen och uppmuntra till närstrider. Ett nytt vapen visades också (Bullpup) som Brendan Greene tycker är väldigt coolt, och han utlovade även två nya kartor i framtiden, en i Perus ökna och en snöig karta vid det adriatiska havet.

PlayerUnknown’s Battlegrounds climbing, vaulting, and weather trailer

As seen live from E3 at The PC Gaming Show 2017. Watch the PC Gaming Show at: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/ Battlegrounds official site: http://www.playbattlegrounds.com/main.pu

Killing Floor 2 är ett spel som vissa tycker om, och nu har utvecklarna hos Tripwire Interactive avslöjat ett nytt tidsbegränsat event kallat Summer Side Show. Det kommer bjuda på två nya vapen, nya kosmetiska föremål, ett gäng nya fiender (inklusive en skäggig dam och clownen Pukey) och minispel med tivolitema.

Därtill introducerar Tripwire Interactive något som kallas Weekly Outbreak, veckolånga utmaningar med små förändringar av reglerna som för tankarna till Unreal Tournaments mutators. Killing Floor 2 kommer även vara helt gratis att spela från och med idag och en vecka framöver via Steam, och det ska även få en mustig rea. Du kan läsa mer om Summer Side Show här.

Killing Floor 2 Summer Sideshow event announcement

The Summer Sideshow starts this week with a new map, reskinned Zeds, and a bunch of new items. See more from the PC Gaming Show at http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/.

Forza Motorsport 7 är på väg till Windows 10 i höst och Turn 10 Studios Bill Giese bjöds upp på scenen för att berätta mer. Han säger att pc-versionen har byggts “från grunden” och kommer ha fullt stöd för mus och tangentbord, samt de flesta tänkbara rattar som fansen efterfrågat (man kan även spela spelet med en Guitar Hero-gitarr eller en DDR-matta om man skulle vilja det). Systemkraven har även sänkts (i realation till Forza Horizon 3 och Forza Motorsport 6: Apex, får man anta) för att infatta i5-processorer.

Forza Motorsport 7 gameplay and interview at the PC Gaming Show 2017

Turn 10 talks PC specific features for Forza Motorsport 7.

Microsoft-segmentet rullade vidare med piratsandlådan Sea of Thieves. Ted Timmins från Rare berättade stolt att pc-versionen kommer bjuda på 4k, upplåst bildhastighet och stöd för mystiska bildförhållanden. Både Xbox One- och Windows 10-versionerna av spelet har utvecklats parallellt och använder en identisk kodbas, och om man vill kan man anmäla sitt intresse för deltagande i de pågående alpha-testerna nu.

Sea of Thieves släpps någon gång tidigt nästa år.

Sea of Thieves gameplay and interview at the PC Gaming Show 2017

Microsoft talks about the PC specific features for Sea of Thieves. More here: http://www.pcgamer.com/sea-of-thieves-on-pc-will-support-ultrawide-displays-high-framerates/

Det vackra The Last Night visades också upp under Microsofts presskonferens men fick mer utrymme här. Tim Soret från Odd Tales inledde sin presentation genom att be om ursäkt för några misslyckade tweets(?) innan han förklarade att The Last Night är ett äventyrsspel av peka-och-klicka-snitt där man spelar som en ung idealist i en spelvärld som hela tiden rör sig vidare. Detta innebär att man troligtvis har bättre chanser att lyckas bryta sig in i ett hus om man gör det nattetid när polisernas patruller inte är lika täta som under dagarna.

The Last Night pre-alpha footage

Pre-alpha footage for The Last Night shown at the 2017 PC Gaming Show. Watch the PC Gaming Show at: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Nästa gäst var självaste Bohemia Interactive, skaparna av den hyperseriösa Arma-serien. Därför kom det kanske som en överraskning att man visade Ylands, en Minecraft-doftande low poly-sandlåda där man kan göra lite vad som helst, såsom att bygga stugor, gräva stora hål i marken, slunga sig själv med en katapult mot en fientlig borg, delta i gatulopp med retrodoftande racingprototyper och mycket mer.

Ylands kommer även bjuda på både onlinespel och en kraftfull editor, och kommer släppas antingen i slutet av det här året eller i början av nästa som early access.

Ylands trailer – PC Gaming Show 2017

Bohemia Interactive’s creative sandbox game Ylands trailer as seen at the 2017 PC Gaming Show. Horse catapults! Official site: https://ylands.com/ Watch the PC Gaming Show: http://twitch.tv/pcgamer

Min personliga höjdpunkt under hela PC Gaming Show stod Don’t Starve-makarna Klei Entertainment för. De utannonserade sitt nya sci-fi-rollspel Griftlands, och demonstrerade turbaserade strider och en ypperlig estetisk stil i den korta premiärtrailern. Griftlands kommer släppas någon i slutet av 2017 eller början av 2018.

GriftLands trailer – PC Gaming Show 2017

The first trailer for Klei’s Griftlands. More details to come soon. Watch the PC Gaming Show: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

Jag nämnde Ready at Dawns VR-spel Lone Echo i samband med Intel-segmentet här ovan och nu var det dags igen. Spelet utvecklas i samarbete med Oculus och Intel och har både en enspelarkampanj och en multiplayerdel. Solodelen är mest intressant i mitt tycke, och spelet utspelar sig i en mycket interaktiv gruvstation vid Saturnus ringar där man navigerar i nollgravitation, ledsagad av Troy Bakers lena stämma.

Onlinedelen kallas för Echo Arena och bjuder på bollspel i nollgravitation. I ett samarbete med Intel kommer Echo Arena var helt gratis för alla Oculus-användare när det släpps den 20 juli, dock inte för alltid.

Lone Echo interview and gameplay at the PC Gaming Show 2017

A look at Lone Echo, an Oculus Rift VR game set in zero-G space, as well as its companion multiplayer game, Echo Arena. Echo Arena will be free for Oculus Rift owners. More here: http://www.pcgamer.com/lone-echo-arena-will-be-free-for-the-oculus-rift/

Den gamla Epic-veteranen Cliff Blesziniski och hans studio Boss Key har jobbat på sin nya arenaskjutare Lawbreakers en längre tid, men kunde nu äntligen utannonsera ett releasedatum. Spelet släpps den 8 augusti och kostar 30 dollar, men innan dess kommer ytterligare två betaperioder ordnas, en stängd sådan den 28 juni och en öppen motsvarighet den 30 juni. Man kan anmäla sig via den officiella hemsidan.

Lawbreakers interview and gameplay at PC Gaming Show 2017

Cliff Bleszinski reveals Lawbreakers’ release date and shows off some new gameplay. More here: http://www.pcgamer.com/lawbreakers-releases-august-8-for-30/

Wargroove är ett nytt turbaserat stategispel av Starbound-utvecklarna Chucklefish Games. Det utspelas i ett pixligt fantasyuniversum och har inspirerats av de klassiska Nintendoserierna Fire Emblem och Advance Wars (själv tycker också att det påminner om Heroes of Might and Magic). Spelet kommer bjuda på hela 12 olika kampanjer med möjliga berättelsemässiga förgreningar, och man kan även implementera sådana i den medföljande och remarkabelt lättanvända karteditorn.

Under PC Gaming Show lyckas Chucklefish skapa en fungerande karta under tre minuter!

Wargroove gameplay and interview at the PC Gaming Show 2017

Chucklefish shows off Wargroove’s level and campaign editor. More here: http://www.pcgamer.com/advance-wars-inspired-tactics-game-wargroove-shows-off-full-campaign-editor-and-map-making-tools/

Presentationen började lida mot sitt slut, men innan dess fick vi en liten exklusiv titt på en storytung mellansekvens i Middle-Earth: Shadow of War.  Spelets huvudroll Talion fick stifta bekantskap med den kvinnliga yrkesmördaren Eltario, en alv i Galadriels tjänst som skickats ut för att ta livet av vem det nu än är som råkar äga Ringen för tillfället (och det är ju Talion). Eltario kommer även få en egen dlc-kampanj någon gång efter att Shadow of War släppts i världens butiker den 10 oktober.

Middle-earth: Shadow of War trailer and interview at the PC Gaming Show 2017

A closer look at the story behind Shadow of War’s DLC character

Hajpen inför PC Gaming Shows avslutningsnummer var hög då det stod klart att Microsoft skulle avslöja ett helt nytt spel. Trailern började och hoppet om ett Age of Empires 4 väcktes bara för att släckas i och med utannonseringen av Age of Empires Definitive Edition. Vilket i och för sig inte är fy och skam, men kanske inte riktigt av den kaliber som krävs för ett avslutande nummer på E3.

Hur som helst bjuds det på idel förbättringar av det klassiska rts:et från 1997. Man kan zooma in och ut så mycket som man vill och spelmekaniken har moderniserats med de nyheter som introducerades i seriens senare delar (inklusive gruppindelning av enheter och förbättrad path finding). Användargränssnittet är helt nytt, soundtracket har remastrats, alla assets har återskapats och man kommer kunna spela online via Xbox Live.

Man kan anmäla sig till den stängda betan via spelets hemsida om man inte riktigt orkar invänta lanseringen senare i år. Vi kommer få höra mer om Age of Empires: Definitive Edition under Gamescom i augusti.

Age of Empires: Definitive Edition announcement trailer

Age of Empires is being fully remastered. You can sign up for the beta at http://www.ageofempires.com. Watch the PC Gaming Show at: http://www.pcgamer.com/watch-pc-gaming-show-2017-e3-livestream/

 

 

 

 

 

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts