Cities: Skylines – Mass Transit

Cities: Skylines – Mass Transit

Colossal Order finjusterar det trafiksystem som gjort Cities: Skylines till vår tids bästa stadssimulator.

Få investeringar har en så hög samhällsekonomisk avkastning som investeringar i kollektivtrafik. I många fall räknar man med en dubblering av samhällsnytta kontra kostnader för den faktiska kapitalinvesteringen i kollektivtrafik. Att kollektivtrafiken är kärnan i Colossal Orders senaste expansion känns efter snökaos och katastrofer helt rimligt.

Cities: Skylines samhällsekonomiska simulering är kanske inte fullt så detaljerad, och räknar inte in långsiktiga effekter på arbetstillfällen och folkhälsa, men det råder ändå ingen tvekan om att din nya monorailstation kommer att vara en bra satsning, inte minst för de stackare som fastnat i en bilkö innan de ens kommit in i din stad. I expansionen Mass Transit ligger de nya kollektivfärdmedlen i fokus, från monorails och linbanor till färjor och luftskepp. Men expansionen innebär mer än så.

Få spel genomgår så fullständiga metamorfoser genom sina första expansioner, att plocka upp Cities: Skylines efter Mass Transit är att ta sig an ett fundamentalt annorlunda spel jämfört med det som släpptes för två år sedan. Precis som med de senaste årens Paradox-utgivna expansioner åtföljs expansionen av en gratispatch som delar ut många av betalexpansionens finesser utan kostnad. Detsamma gäller i det här fallet och även spelare som inte köper expansionen får tillgång till det omarbetade vägplaneringssystemet, som bland mycket annat visualiserar en gradskiva vid varje ny vägdragning vilket plötsligt gör det långt mycket enklare att skapa perfekta rutnätssystem i din stad.

Läs också: Så bra är Cities: Skylines – Natural Disasters

I korthet:

Vad är det?

Kollektivtrafikexpansion till Cities: Skylines

Utvecklare

Colossal Order

Utgivare

Paradox Interactive

Webb

citiesskylines.com

Cirkapris

120 kr

Pegi

3 år

Spelat på

Intel Core i5 @ 3,5 GHz, Radeon R9 M290X, 8 GB RAM

Kolla även in

Cities in Motion 2

Även om Mass Transit på ytan handlar om nya färdsätt och trafikhubbar får expansionen effekter som påverkar spelet i grunden. Riktigt stora städer får nästan oundvikligen trafikproblem, och sent i spelen är vägtunnlar, broar och tunnelbanesystem ofta så tätt dragna att det är svårt att låta kollektivtrafiken växa ytterligare. En ny översiktsvy gör det enklare att upptäcka och förstå trafikproblemens orsaker och med de nya kollektivtrafiksystemen nyttjas i flera fall gliporna i din tättbebyggda stad som tidigare inte använts: monorailsystem som sträcker sig upphöjt över vägarna utan att korsa biltrafiken, färjor som tar invånarna över floder och havsvikar och luftskepp som svävar fritt i himlen. Utöver det introducerar expansionen nya kombinationsstationer binder ihop flera kollektivtrafikslag så att dina invånare inom samma byggnad kan hoppa av färjan och på en buss, eller kliva av monorailvagnen för att kliva på ett tåg, något som ytterligare stärker benägenheten att välja kollektiva färdmedel.

Mass Transit utmanar, hjälper och inspirerar till nya stadsbyggen, de nya scenarierna med trafikutmaningar känns på så många vis närmare knutna till kärnspelet än vad katastrofscenarierna från förra expansionen gjorde. Tillsammans med de fria uppdateringarna gör expansionen Cities: Skylines till vår tids främsta stadssimulator – och jag tvivlar på att vi kommer att få se något vassare inom en överskådlig tid.

Läs också: De bästa grafikkorten just nu

Cities: Skylines – Mass Transit Reviewed by on .
4

Utslag

80
80
Lättillgänglig, utmanande, engagerande och hjärtligt nördig kollektivtrafikexpansion till en nära nog perfekt stadssimulator.

About The Author

Related posts