CI Games ber om ursäkt för Sniper Ghost Warrior 3

CI Games ber om ursäkt för Sniper Ghost Warrior 3

I slutet av april släpptes Sniper Ghost Warrior 3, ett ambitiöst och öppet actionsandlådespel av polska studion CI Games. Innan lanseringen utlovade man saker som att spelet skulle bli “ett av de bästa du kommer spela i år” och jag själv gick på hajpen genom att skriva en alldeles för lång nyhet om spelets fullspäckade feature-lista.

Vår recensent Jerry Fogselius hissade dock den stora, röda varningsflaggan ända till toppen och delade ut betyget 44 procent i vår recension, tillsammans med rådet att spela konkurrenten Sniper Elite 4 istället (78 procent av Tobias Garsten). De flesta spelare och kritiker tycks vara inne på Jerrys linje, och CI Games har numera medgett att de gapade efter på tok för mycket.

– När vi började utveckla SGW3 bestämde vi oss för en relativt stor skala, som vi i efterhand insett var för ambitiös i relation till vad vi kunde leverera inom en rimlig tidsrymd, sade CI Games-chefen Marek Tymiñski i ett pressmeddelande.

– Våra beräkningar var helt enkelt fel med tanke på vårt teams storlek och den ursprungliga tidsramen. Genom att placera spelet i AAA-kategorin rörde vi oss bort ifrån det som kunde ha gjort spelet fantastiskt. Istället lade vi för mycket tid och ansträngningar på att komma ikapp andra AAA-titlar sett till deras produktionsvärden och features. Det var ett stort misstag.

Marek Tymiñski avslutar genom att lova att CI Games lärt sig av sina misstag. Nästa spel kommer vara mer taktiskt och fokusera på en spännande, tajt spelmekanisk kärna, med djupa uppdrag som gör sig av med sandlådedesignens bagage. Med andra ord kan vi se fram emot ett strikt uppdragsbaserat spel utan fluff.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts