CD Projekt Red utsatta för utpressning

CD Projekt Red utsatta för utpressning

Vi har skrivit om CD Projekt Reds kommande sci-fi-rollspel Cyberpunk 2077 flera gånger tidigare. Utvecklingsteamet är ännu större än det som snickrade ihop The Witcher 3 och man har rekryterat flitigt med ny personal, eventuellt för att snickra ihop en “sömlös multiplayerdel” och ge spelet en “filmisk känsla”.

Allt sammantaget vet vi dock fruktansvärt lite om Cyberpunk 2077. Den första och enda teasern är över fyra år gammal, så det känns faktiskt rimligt att börja förvänta sig en stor presentation snart. Inte redan under det stundande E3 (det känns som att hoppas på för mycket) men gärna någon gång innan årsskiftet.

Nu har man dock stött på oerhört beklagliga svårigheter. Tjuvar har stulit interna designdokument och relaterade filer för Cyberpunk 2077, men via Twitter har CD Projekt Red berättat att de inte tänker ge efter för deras utpressning och att man kommer informera “lämpliga rättsliga myndigheter” om situationen.

Om materialet läcker så gör det det, men det ska också vara “gammalt” och till “stora delar icke representativt” för det nuvarande spelet och dess vision. Det rekommenderas ändå att man håller sig borta från det om man inte vill förstöra för sig själv, och CD Projekt Red kommer prata mer om Cyberpunk 2077 när “tiden är rätt”.

Här är CD Projekt Reds Twitter-meddelande i dess helhet.

CD PROJEKT RED on Twitter

CD PROJEKT RED on Twitter

https://t.co/eP2OatjZZW

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts