Black Mesa siktar på att bli klart i december

Black Mesa siktar på att bli klart i december

I slutet av fjolåret rapporterade vi att “Black Mesa äntligen är på väg att bli klart” efter över 10 års utveckling. Nu, ett halvår senare, har vi fått veta att den slutliga releasen av Half-Life-remaken dröjer till december. Som plåster på såren har vi dock fått en en första titt på Xens utomhusmiljöer.

De avslutande kapitlen av Half-Life var hyfsat hårt kritiserade redan vid lanseringen 1998, och de har knappast åldrats med värdighet. Därför kommer Crowbar Collectives version av Xen vara väldigt annorlunda, och föga förvånande är det omfattande arbetet anledningen bakom förseningen.

– Vi vet att det här inte är något ni vill höra, men efter att ha tagit en lång och svår titt på vad vi vill åstadkomma har vi bestämt oss för att [förseningen] är den bästa lösningen. Vi vill inte kompromissa med Xens kvalitet på något sätt. Med det sagt anser vi att december är vår “do-or-die”-deadline.

Black Mesa var till en början en gratis modd till Half-Life 2, men säljs numera som ett eget spel på Steam för 20 euro. Xen kommer enbart släppas till betalversionen.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts