Beyond Good and Evil 2 är fortfarande “dag noll” i utvecklingen

Beyond Good and Evil 2 är fortfarande “dag noll” i utvecklingen

Knappt har jag hunnit skriva en hoppfull nyhet om den nya bakom kulisserna-videon för Beyond Good and Evil 2 innan spelets regissör Michel Ancel släcker allt hopp om en lansering inom de närmaste åren. För The Verge har han berättat att Beyond Good and Evil 2 är “dag noll” i utvecklingen, men det är inte fullt lika illa som det låter.

Den grundläggande anledningen till att Beyond Good and Evil 2 dröjt så här länge är att Michel Ancel hittills saknat de verktyg som krävs för att genomföra hans vision. Under de tre senaste åren har Ubisoft jobbat på en teknik som “simulerar ett solsystem” och det var helt enkelt omöjligt att börja producera innehåll innan den tekniska grunden fanns på plats (men vi kan anta att man kommit en bra bit med manuset baserat på trailern).

Vid det här laget är dock Michel Ancel säker på att spelet faktiskt kommer bli klart den här gången (den första versionen av Beyond Good and Evil 2 utannonserades redan 2008) även om det är svårt att förutspå hur det kommer formas av utvecklingen, därav utannonseringen av Space Monkey Program under E3 som kommer låta spelare testa spelet och bidra med feedback och kreativa idéer.

Här på PC Gamer gissar vi därför på en lansering någon gång under, säg, 2021? Låter rimligt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts