Bethesda anställer för nytt “AAA freemium”-spel

Bethesda anställer för nytt “AAA freemium”-spel

Bethesda har gjort sig kända för att vara en studio som skapar stora, öppna världar för mångfacetterade rollspelsupplevelser. För två år sedan släppte man dock sitt första free-to-play-spel Fallout Shelter till mobila plattformar, och vår recensent Jocke Kilman var verkligen inte nådig mot den pc-portning som släpptes för drygt ett år sedan. Betyget 35 procent talar sitt tydliga språk liksom.

Det här innebär inte att Bethesda gett upp sina planer för free-to-play-marknaden, snarare förstärktes de bara av Fallout Shelter eftersom miljontals människor spelade det. Därför bör ingen vara förvånad över att Bethesda just nu söker en game performace manager för ett icke utannonserat “AAA freemium”-spel, där den nya rekryteringen ska “visualisera, utveckla och underhålla” mikrotransaktionsstrategier tillsammans med designteamet.

Det nya projektet beskrivs också som “högteknologiskt”, så det känns onekligen som ett mycket mer ambitiöst projekt än Fallout Shelter. Sedan tidigare vet vi att Bethesda arbetar på tre nya spel som är “större än något vi gjort tidigare”, varav två är “klassiskt Bethesda” och det tredje ett mobilspel. Vi hoppas att “freemium”-planerna håller sig till den sistnämnda titeln.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts