Assassin’s Creed: Origins kommer dra ner på kartikonerna

Assassin’s Creed: Origins kommer dra ner på kartikonerna

Tidigare i år släpptes ett litet spel kallat The Legend of Zelda: Breath of the Wild till Nintedos konsoler. Du har kanske hört talas om det. Själv har jag bara hunnit spela 15 timmar av det ännu (jag skyller på Persona 5) men älskar ändå det faktum att Nintendo verkligen tvingar spelarna att utforska spelvärlden genom att följa omgivningarnas landmärken istället för ikoner på kartan.

Ett spel som verkar följa samma tankesätt är Asssassin’s Creed Origins, den senaste delen i en serie som tidigare verkligen dragit ikonproblematiken till sin spets. För våra kollegor har Jean Guesdon, creative director för Assassins’s Creed Origins, nämligen berättat man kommer göra sig av med det gamla uppdragssystemet till förmån för ett mer slimmat questsystem som påminner mycket mer om vad vi traditionellt hittar i rollspel.

Assassin’s Creed Origins kommer också dumpa minikartan, ett designval det delar med systertiteln Far Cry 5. Spelet har fortfarande ikoner runt om i spelvärlden, men de dyker enbart upp när man använder sig av spelarens hök (kikaren i Far Cry 5) vilket förhoppningsvis leder till att vi spelare faktiskt tar oss tid att utforska världen istället för att bara jaga efter ikoner.

Slutligen, i vår lilla post-E3-roundup för Assassin’s Creed Origins, har vi fått reda på att spelet fullt ut kommer koncentrera sig på enspelarupplevelsen och inte ha en multiplayerdel. Detta innebär dock inte att spelet helt och hållet kommer sakna onlinefunktionalitet, men förmodligen kommer du aldrig få se en annan spelare irra runt i din version av Egypten.

Här är en 42 minuter lång paneldiskussion om Assassin’s Creed Origins som man kan se om man vill.

E3 Coliseum: Assassin’s Creed Origins Panel

Ashram Ismail and Karl von der Luehe from Ubisoft join Geoff Keighley on the E3 Coliseum stage to show off a ton of new content from the upcoming Assassin’s Creed: Origins.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts