Arkanes grundare Raphaël Colantonio lämnar studion

Arkanes grundare Raphaël Colantonio lämnar studion

Raphaël Colantonio, Arkane Studios grundare, har berättat att han kommer lämna studion efter hela 18 år vid rodret. Colantonio har varit av avgörande betydelse för de flesta av Arkanes spel, bland annat i egenskap av creative director för Dishonored, Prey och Dark Messiah of Might and Magic samt lead designer för Arx Fatalis.

Colantonio säger att han vill “tillbringa tid med min son och reflektera över vad som är viktigt för mig och min framtid”. Han kommer ändå finnas kvar på sin post “så länge som det krävs för att försäkra en smidig övergång för den nya ledningen i Lyon”. Harvey Smith kommer fortfarande leda Arkanes amerikanska studio i Austin.

Colantonio passar också på att rikta ett speciellt tack till Bethesda-ägarna Zenimax, som gav Arkane möjligheten att växa till en studio av världsklass. Slutligen lyfter Colantonio även fram studions passionerade fans och han ser fram emot att kunna njuta av Arkanes kommande spel som studions nyaste och allra främsta beundrare.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts