Afterwork på redaktionen: The Witcher-dilemmat (16-18 juni)

Afterwork på redaktionen: The Witcher-dilemmat (16-18 juni)

Nytt segment, kära läsare! Istället för att summera PC Gamer-veckan som har gått (det gör vi i en separat artikel varje söndag) såsom vi vanligtvis brukar göra i inledningen till Afterwork-artiklarna, tänkte vi dra igång något vi kallar för Helgens dilemma. Kort sagt kommer en skribent varje fredag få berätta om ett spelrelaterat, eller icke-spelrelaterat, problem som man har just nu, varpå övriga medarbetare på redaktionen ger sina bästa förslag på hur dilemmat ska lösas. Detta utöver att berätta om våra helgplaner, förstås.

Denna vecka är det Jerry som har problem med The Witcher, ett spel som gör honom argare än Hulken:

Jerry Fogselius
Efter alla E3-utannonseringar känner jag att pressen är större än vanligt när det gäller att ta mig igenom de spel som huserar i backloggen. Jag funderar därför på hur jag egentligen ska göra med The Witcher-serien. Å ena sidan vill jag ta del av hela Geralts berättelse från början till slut, men å andra sidan suger gameplayet i det första spelet så fantastiskt hårt att jag bara blir full av vrede varje gång jag startar det. Jag har knappt kommit någonstans än, fastän jag började spela i höstas. Kanske är det bättre att bara ge upp, läsa eller se en kort summering av storyn i det första spelet och börja njuta av The Witcher 2 istället? Vad tycker ni andra på redaktionen att jag ska göra?

Mikael Hjalmarson: “Sänk svårighetsgraden”
Min taktik brukar vara att köra den typen av spel på lägsta svårighetsgraden och sedan rusa igenom storyn. Jag lyckades inte följa mitt eget råd när det gäller The Witcher. Stridssystemet och den generellt usla styrningen fick mig att tappa fokus och treva efter Wikipedia.

För min egen del blir det en helg omlands och helt utan dator eller annan elektronik som duger för att spela på. Jag vet att jag som vuxen bör hävda att det kommer att bli skönt att vara offline, hur solens strålar ska ge mig liv och att det blir som en slags detox för själen. Det är ingen mening att ljuga. Jag måste ta igen allt detta den kommande veckan.

Fredrik Eriksson: “Tvinga dig själv”
Sätt upp ett schema: lördag 10.00, fyra timmar Witcher. Se det som ett jobb. Tvinga dig! Pressa dig! Tänk på Witcher 3! Den här helgen ska jag äta dåligt, sova dåligt, jäkta med lämning och bli färdig med min offerkofta. Förhoppningsvis hinner jag fylla år också och får något roligt spel att leka med en stund. Eller så får jag bara offer-strumpor och offer-kalsonger.

Emil Kraftling: “Föröka dig”
Skaffa barn. De ger dig svaret. Med barn har du nämligen inte tid att spela igenom Witcher 1 och 2 utan tvingas läsa dig igenom storyn eller titta på lets plays i mobilen när du sitter på toa, tills barnen bryter sig in med våld. Med lite skicklighet har du jobbat dig ikapp all bakgrund lagom tills barnen somnat på lördag kväll, men då är du tyvärr så utmattad efter flera års kronisk sömnbrist att du somnar i stolen innan introsekvensen hunnit spela färdigt, så du får inte ens spela Witcher 3.

Thomas Petersson: “Jag ligger också efter”
I helgen ska jag jobba och sedan är det nåt kalas för nån släkting. Jag ligger också gravt efter med The Witcher-spelen. Jag har också två barn.

Elinor Hägg: “Låt någon du känner spela upp det som teater”
Livet är för kort för dåligt gameplay! Låt någon som spelat det ge dig en snabb och inlevelsefull summering, gärna med rekvisita.

Mats Nylund: “Lirar hellre Shadow of Mordor än The Witcher-spelen”
Jag hatade The Witcher 1 och 2. Eller kunde åtminstone inte uppbåda tillräckligt med entusiasm för att orka spela mer än någon timme av vardera. Just nu ligger The Witcher 3 och stirrar anklagande på mig från Steam-listan, installerat och klart. Jag borde spela det. Alla säger att det är bättre än Dragon Age. Jag vill spela det, egentligen… Men jag sparkar nog ändå igång Shadow of Mordor för en andra genomspelning istället. Vissa spel verkar bara vara för episka för att man ska orka.

Joakim Kilman: “Jag minns ändå ingenting av de tidigare delarna”
Man behöver inte spela första Witcher för att uppskatta de övriga två. Jag brukar glömma vad fan förra spelet handlade om innan nästa släpps, och det har gått bra hittills.

Benny Holmström: “Inte värt din tid”
Om du inte gillar att spela The Witcher så behöver du inte spela The Witcher, lätt! Själv spelade jag det senast i samband med att Enhanced Edition var nytt (och det är ju nästan tio år sedan vid det här laget) och fann det vara något av en uppenbarelse där och då, men idag tror jag att det är för utspätt och omständligt för att på allvar vara värt någons tid (även om kapitlet inuti Wizima fortfarande med största säkerhet är värt att uppleva, men vägen dit är lång).

I övrigt tänker jag bara ladda om batterierna efter E3 i helgen. Det har blivit väldigt mycket skrivande under veckan som gått och väldigt mycket tittande på presskonferenser och intervjuer. Så jag tänkte äntligen, slutligen och till syvende och sist slutföra Persona 5. Har nämligen inte alls haft tid att fortsätta med det under den gångna veckan.

 

 

 

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts